lördag 16 november 2013

Fy Fasan alltså!

Vad gott, här ligger dom på rad och väntar på middagen. Fasan, det har jag aldrig ätit innan, inte junior heller, det var faktiskt hans idé. Och när jag hittade frysta fåglar i butiken så…Serverades med brysselkål som varit i ugnen tillsammans med valnötter och vindruvor, hasselbackspotatis och rödvinsås. Det hela avrundades med hemlagad röda vinbärsglass och en karamellsås lagad på grapefruktsaft. Inte alls illa på en lördag. Och gästerna? Hela familjen runt bordet, alla oss fyra, det känns som en fest det!

Och om det är fler än oss som undrar hur fasan smakar så är det närmaste vi kom i smak en kalkon. Inte alls den samma viltsmaken som en rypa har.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Høres ut som rene festmåltidet :)

Åshild sa...

Jeg har også sett fasan i frysedisken, men ikke smakt.

elle-melle sa...

Så godt det så ut:)
Har aldri smakt fasan og har aldri sett det i butikken heller, men kanskje jeg burde sjekke litt nærmere for jeg kunne godt tenkt meg en smakebit. Kalkun er godt så da liker jeg vel gjerne fasan også

Meta sa...

Hej !
Det där ser mumsigt ut. Fåglarna kommer ju från samma familj så jag förstår att det smakade bra. Med en matmor med så god msk som du förstår jag att det blev en festmåltid. Jag hoppas att det blev lite över till någon annan dag.
Kram