söndag 28 mars 2010

Så är ullen färgad ..

 DSC_0039DSC_0037

Så ska mitt gråa Z-garn färgas. Efter mitt första tafatta försök att färga garn med Kool Aid som jag vann hos Carola med bloggen Allt om stickning tidigare i vinter, som resulterade i ett garn med mycket bjärta färger, kanske inte helt vällyckat, som nog inte var helt i min smak, tänkte jag försöka igen.. ( vart det en lång sättning, eller.. !!!)

DSC_0038  DSC_0040

Läste hos tant Kofta hur hon sotade sina färger och dom garnerna fick färger som passar mig perfekt. Därför kom jag på att jag skulle försöka färga grått garn i stället för vitt..

DSC_0041Sagt och gjort, använde dom redan öppnade påsarna med grönt, gult och blått från sista gång. Men eftersom jag kommer ihåg att man behöver mycket färg till 100 gram garn tog jag i en påse till, med Tropical, trodde den var blå för det var påsen. Men nej, den var mera röd!! Vilken blandning!! Men efter en tur i micron så ser faktiskt garnet ganska häftig ut tycker jag, och faktiskt precis så dust som jag önskade mig det…

 DSC_0042 DSC_0043

DSC_0045Tycker nog det ser riktigt stiligt ut och matchar bra det gråa garnet, Shetlandsullen som jag spunnit det av.. Gillar den lätt melerade effekten som blev. Nu ska jag spinna 100 gram till av ullen, hoppas det går bättre än första försöket, för detta är bara det andra steget i min stora Masterplan. Jag ska nämligen sticka …

( Hur man färgar med Kool Aid kan man läsa HÄR. )

 DSC_0044

10 kommentarer:

Mia stickar sa...

Vilken härlig färg det blev! Och sen fortsätter du att hålla oss på halster.....

Filimarans Funderingar sa...

Nu blir det riktigt spännande!!
Läcker färg på garnet.

Åsa! sa...

Snyggt! Ska bli spännande att se vad det blir för alster :)

Birgitta sa...

Jag gillar färgen som du fick fram. Alltid lite roligt med överraskningar när de är så här positiva. Ska bli roligt att se vad du ska sticka.
Kram Birgitta

Lotte sa...

Tycker färgen blev jättefin. Jag har fortfarande inte kommit mig för att testa än. Får ta tag i det över påsk. ;)

Nanne sa...

Så jevnt og fint du får det. Gleder meg til å følge det videre til et ferdig produkt.

Strikkebesta sa...

Skikkeleg vellukka! Eg har og ein plan om spinning og farging, har noko norsk merinofiber liggande som eg vil spinne- og farge med plantefargar i sommar. Kan ingenting om farging enno,men her i bloggverda trår folk til med gode råd når ein står der heilt rådvill, så eg har god tru på at eg skal få det til:) Ønskjer deg og dine ei god påske!

Kath sa...

God påske!!

Bodil sa...

For ein lekker farge det vart! Du er så flink. Det blir spennande å sjå kva du strikkar av det. Ha ei fin påske :)

Bollebygdsbo sa...

En så härlig blogg jag hittade bara för att jag vill veta hur man lägger in en automatisk signatur i bloggen. ;)
Du skrev hos Marie, "Mormors bod"; att du vet hur man gör.
Jag vill också veta.

Nu hamnar du bland mina länkar! ;)