fredag 5 mars 2010

Paj, dukar och solsken

DSC_0002 DSC_0001 
Först ett litet recept, från Bonniers Kokbok 2, av Britt Sandquist-Bolin (1982). Min första kokbok, eller egentligen är det ju tre böcker, men, hm, hm.. någon sidor är mer använda än andra.. , Quiche Lorraine, ostpaj, “ Chääschüecheli” eller hur man nu ska skriva dette schweizertyska ord ( schweizertyska är faktiskt inget skriftspråk och jag begriper verkligen varför !! ). Oansett så var det den där konjakskvätten;
 12
Ser att jag kom med lite fel mått, det ska alltså vara 1 msk, inte tsk.. Det är nog tur att jag alltid har receptet framför mig när jag lagar paj.. oansett, pajdegen blir verkligen bra!!
DSC_0007  
Så något annat kul. Av en ren slump gick jag in på en sida förra veckan och blev besökare nr. 10 000. Där visade det sig att det väntade en liten gåva till den besökaren  - mig!!! Tack Häxor & Änglar för dina, fina kaffedukar, gissa om jag blev överraskad :)DSC_0004
Så fick jag ännu en trevlig överraskning här tidigare i veckan, denna utmärkelsen kommer från Made by Kafe, tusen tack kära du. Jag vet jag borde sända den vidare till 12 bloggar, men det är så himla svårt tycker jag, det är så många jag skulle vilja ge den till. Om det är någon som har vägarna förbi här och har lust på lite extra solsken i vardagen så hoppas jag ni tar emot denna.

5 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

God morgen Mia!!
Hva flittig og våken du er med Paioppskrifter og div. så tidlig!!
Her er det minus 25 grader og svinkaldt;) Ha en flott helg med mye kos og varmere vær;)) Klem!

Bea sa...

Grattis till vinsten!
Mums med paj, det är gott! Nu blir det personalbespisning i helgen för min del och behöver inte tänka på att göra den själv :) en fördel att jobba!
Ha ett skönt veckoslut! / Bea

Åsa! sa...

Grattis till vinsten Mia, så roligt!
Jag ska testa ditt pajrecept, måste bara till systemet först :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia!

Det uoffisielle navnet på Xioς er slangeøya. Det er en del slanger der, men bare en er like giftig som hoggormen, resten er uskyldige.
De ligger lett synlige i veien overkjørt av lastebiler i løpet av natta.
De er grønne, gule, brune, grå og svarte - store og små. Innbyggerne setter pris på dem siden de holder mus og rotter borte fra gårdene.
Unn deg en tur dit!

Hobbygåsa sa...

Så heldig du har vært da, grattis :-) Det høres jo ut som en god pai, og eksklusiv med konjak i.