onsdag 9 juni 2010

Stora planer om att sitta och njuta livet..

DSC_0002

.. men var tar tiden vägen egentligen?? Igår regnade det så efter städning av husets alla rum, det var himla länge sen sist, si så där ungefär sen snön smälte tror jag.. i varje fall så tog jag fram något gammal bomullsgarn och tänkte sticka en bomullstopp till mig själv. Hittade ju boken jag köpte under berget av saker som låg på bordet på kontoret. Garnet har jag bara användit till mattfransar innan, men nu ska jag alltså sticka..

DSC_0003

Självklart blev det inte idag, först sent hemma skulle jag bara ta en tur runt trädgården och vips! så var klockan massor, inte hade jag satt ner bakändan och njutit tillvaron inte. Sån är det varje sommar, jag tror jag står med rumpan i vädret från snön smälter till snön kommer igen, men hoppet om att sitta och njuta sommarkvällarna finns där, så vem vet, kanske blir den färdig iår? Jag har bara inte ro i kroppen till att sitta stilla, tycker jobbet suger musten ur mig, rensar frenetiskt ogräs, på något sätt lossnar då stressen, fysik och psyket kommer bättre i balans..

DSC_0004

Tänk, jag betalade faktisk inte mer än 25,- för ett halvkilo garn den gången för länge sen på Solberg spinnerier, så synd att dom är borta nu!

8 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Ha,ha ... ja, inte hann jag med det jag skulle jag heller ... sitta ute, ligga lite på madrass m.m ... men, sommaren har precis börjat *ler*!

Birgitta sa...

Sånt är livet på sommaren om man är trädgårdsintresserad. Nu är ju inte jag det precis. Tycker om fina trädgårdar men inte att jobba i dom.
Kramisar Birgitta

Helena sa...

Jag sätter på tvättmaskinen, och sätter mig ute i trädgården och hör fågelkvitter. tror det är typiskt kvinnor att alltid måste göra något nyttigt...mindfull är ju populärt nu.

BiZen sa...

Det var ett fantastiskt fint mönster du hittat och bomullsgarnet nästan gratis, så ta dig tid att sitta på rumpan ett tag inte bara ha den upp i vädret!!!!
Men livet är till för att njutas och vi gör det på olika sätt.
Ha det gott i vilken ställning du nu befinner dig i!
Kram Birgit

Åsa! sa...

Det är bedrövligt att arbetet ska ta så mycket kraft! Men trädgårdsarbete är avkopplande, tiden bara flyger iväg.
Sköt om dig Mia!

Mimmi Hek sa...

Trädgårdsarbete är bra för en stressad själ men inte känns det inspirerande när regnet bara öser ner.

Mia stickar sa...

JA på sommaren räcker inte tiden till allt men det kommer säkert några regndagar som är som gjorda för stickning! Ska bli kul att se fortsättningen på den där toppen!

LisaMatilda sa...

Känner igen det där att stressen försvinner av att rensa ogräs och gräva... En liten stund i trädgården efter jobbet gör att även hjärnan rensas!