onsdag 15 juni 2011

Se vad jag hittade!!

Vad är nu detta? Städa kan vara farligt, ibland kommer det fram lite läbbiga små varelser där man inte vill ha dom. Ibland får man små överraskningar och ibland hittar man saker man glömt..

Plötsligt kommer jag ihåg vad det är. Det är ju mina frön från granatäpplena. La fyra i ett glas med vatten och ställde det under fönsterbrädan i mitten av april! Någon gång ibland har jag kommit ihåg glaset (sett det när jag dammtorkat..) och fyllt på lite vatten då det varit helt torrt.

Men så idag, wow, som två små grodyngel ligger dom där i glaset. Imorgon ska dom planteras, hoppas det går bra… anar ju inte änns om svansen ska vara uppåt eller nedåt i jorden..

7 kommentarer:

MiA sa...

Så gulliga!! Jag gissar att "svansen" ska vara uppåt - det är ju grodden som ska upp mot ljuset :)

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Vad roligt! Tips - vissa frön skickar ut rot först och blad sedan - t.ex. pion, där det skiljer ett år mellan rot och blad uppkomst. Så lägg fröet horisontellt för att vara på den säkra sidan, då kommer svansen att söka sig på det hållet den önskar snabbast!:)

Mimmi Hek sa...

Så skoj att finna sånna överraskningar. Lycka till med dom!

Lisa sa...

Hi hi, jag förstår att du funderade! Så himla kul, hur som helst. Det blir nog smår, rara träd med tiden!
Mysonsdag!

Mia stickar sa...

Hade en gång ett köpt granatäppelträdi en kruka osm var jättefint och jag fick faktiskt några små granatäpplen på det men tyvärr skrumpnade de innan de var riktigt mogna!

Mia stickar sa...

PS De blommar fint med oranga blommor!

Snäckskalsdalen. sa...

En babygrantäpple, så sött! Det kan säkert bli något av det också!
Agneta kram