måndag 6 juni 2011

Varmt och kvavt med regn ikväll..

Svenska flaggans dag idag, eller numera är det väl nationaldag men som ‘excilsvensk’ har jag ännu inte klarat få det helt in. Men flaggan var uppe helt sedan tidig morgon. Någon måtta får det väl ändå vara på excil tillvaron. Men nu måste den få lov att hänga på tork, det har ju regnat hela dagen. Inte att det varit kallt direkt, hellre svettigt och kvavt, men, alltså regn, ljummet.. Dagen idag var som vanligt en arbetsdag, en lång.. men när jag kom hem stod det Janson’s och köttbullar på middagsbordet, jag höll på att dåna! min norska bättre halvdel hade hittat ett recept på nätet och serverade den läckraste Janson’s jag har smakat (ursäkta mamma…)

Eftersom det inte är trädgårdsväder i kväll bjöd det ju på möjligheten att göra rent inne, fönster och sommargardiner. Det blir så friskt och härligt med virkade kappor i fönstren i stället för dom långa längderna som hänger här om vintern (så jag slipper se snön..)

Jag och en kollega snackade om virkning idag på en rast, hon virkar en gardin. Tänkte det passade bra att visa den här, inte för att den är ny, men att jag faktiskt har virkat några kappor jag också.

Nu har jag inget handarbete på gång, tråkigt faktiskt, speciellt som idag när jag kunde slängt mig ner framför TV,n. Men jag behöver ingen fler gardiner… men virkning är perfekt om sommaren.. nåja, nu är kvällen långt på väg så det blir nog inte idag heller..

Något som jag vet jag måste göra är omplantering av alla mina Hoya. Oj,oj, det blir ett stort jobb, men dom lider.. Kanske det är sista kramprycket som gör att dom blomstrar?

Blev tvungen att lägga mig på köksgolvet när jag skulle fota hela knoppen, men vad gör det? Det är ju rent Smilefjes

Livet känns ganska bra när man har städat!

7 kommentarer:

Lisa sa...

Vilken vacker blomma! Jag förstår att du gillar dem! Att maken lagat Janssons låter perfekt. Det är bara att gratulera! Gratta till regnet kan jag också göra. Även om jag älskar sol och värme, är vi i stort behov av regn. Gräset börjar bli brunt och syrenerna hänger... Lite lagom regn kan du kanske skicka över?
Fram med virkningen nu och ha en god natt så småningom!

Anonym sa...

så vakker den blomsten er !! og kappen da.. nydelig arbeid !!! kjente jeg fikk et sug i magen.. lenge siden det er blitt noe filethekling.. gikk litt trøtt på hvit og ecru : )) synes det er mer gøy med farger.. hexagon og granny square : ))

vi fikk en dag med sol i går, men må er det på han igjen med regn.. ja,ja..

ha en fin dag når du klyver ut av køya ; )klæm

Åsa! sa...

Lyckans er som får regn... Här är det snart ökenlikt!
Så gulligt utav mannen att fixa janson o köttbullar, helsvenskt ju! :D

Bente`s Hobbyrom sa...

Så flott kappe og den blomsten var nydelig :O) Kalles den for porselensblomst også ? Klem fra Bente.

Unknown sa...

Gratulerer med dagen og rent hus :) Enn å ha så fine gardiner! Heldig og flink er du :) Og pass på Hoyaene dine, ellers kommer jeg og henter dem... :P

Jorunn Pedersen sa...

En nydelig gardin!
Lenge siden jeg har vært på besøk nå... Men døgnet har ikke nok timer, og bloggbesøk har det ikke blitt mye tid til i det siste dessverre.

Meta sa...

Hej Stumpan !
Har inte varit här på ett tag så jag har inte läst och sett vlken duktig mågstump vi har. Jag hoppas att min Jansson även duger i fortsättningen, men det vet jag att den gör. jag tycker det var bra av herrn att göra denna rätt fast han inte är såförtjust själv i den.
Kram mor i busken