tisdag 21 juni 2011

Våta överraskningar, eller köpa ny glasögon..

Den sista månaden tycker inte jag att jag har gjort annat än tömt den här regnmätaren. Den tycks alltid vara full, eller som nu, lite över 15 mm, då hade jag faktiskt tömt ur det samma dagen innan. Ja, ja, det är vädret som vi har här.. Men den våta överraskningen är denna här regnmätaren;

Denna hittade jag på Billiga Nisse när jag var hemma i påskas. Tyckte designen såg stiligare ut än den vanliga gröna plasten som jag alltid haft. Inte var den dyr heller. Väl tillbaka hemma fick mannen skruva upp den på baksidan. Men aldrig blev det något i den fastän att den gröna var full så jag glömde hela saken, till igår kväll, när mannen plötsligt funderade på om den var trasig, den var ju helt tom! Det kan ju inte vara päronträdets fel?

Vad överraskad han blev när handen blev blöt, vattnet skvimpade ju över när han tog i den! Och vi, båda två, funderade på om vi skulle fixa nya glasögon.. Den rymmer ju hela 200 mm vatten!! Har vi haft regn eller har vi haft regn?? Och man funderar ju lite på hur länge den varit full, vi hade ju glömt hela grejen.. Nu hoppas jag bara att den inte blir fylld igen innan långt ut i November..

… say no more…

p.s Varning mamma, för kraftiga regnskurar över Mälardalen i midsommar – vi kommer hem!!

5 kommentarer:

berit sa...

å nå er det vår tur.. surt og kaldt og vått.. men vi trenger det.. skal ikke klage vi som har sol i over 2 uker ! håper du får sol snart..

klæm

Lisa sa...

...eller har ni haft regn? Herregud! Det förklarar förvisso dina fantastiska växter. De behöver ju vatten. Lagom är dock bäst.
Jag vill inte ha regn i midsommar, så håll dig i Mälardalen. Kom inte till Småland! = D
Tisdagsmys på dig!

Mimmi Hek sa...

Här i Skåne vill vi inte hellre ha regn i midsommar så det är bäst om du låter bli en Skånetur. Skämt å sido, men jag är också nöjd vad det gäller regn. Just i kväll har vi faktiskt haft sol sedan 20-tiden. Bättre än inget.
Kram

Birgitta sa...

Ser ut som ni haft massor av regn. Stanna i Norge, så inte regnet kommer till oss.
Hoppas du får en härlig medsommar.
Kram Birgitta

Mia stickar sa...

Nu har det småregnat här i tre dagar men det behövs sannerligen för det är så torrt! Kan de inte sprida ut regnet lite mer jämnt över världen!