måndag 9 april 2012

Dagen med blandad kompott..

Vädret, typsikt april, 9.e april faktisk. Vad är det, annandag påsk och talet 46.. Inget speciellt med det. Minste sonen åkte tillbaka till militären och flickvännen åker snart tillbaka till England, tomt som bara det i huset efter en vecka alltså..

Åldsta son jobbar, det har han gjort hela påsken, en deadline på jobbet gör att också elektrikerna måste jobba i storhelger. Regeringen och jag fick äta middag ensamma. Känns lite konstigt efter så många middagar med fem runt bordet. Dagens meny; rester av vad som finns. Det blev pannbiff Cordon blue, men det är faktiskt sabla gott. Dubbla pannbiffar fyllde med ost och skinka i mitten. Dessutom hittade vi lite sparris i kylskåpet också så vi led ingen nöd. Värre igår, då var det lamstek. Jag gillar så absolut inte lamkött. Men resten av familjen gör det så det hör liksom till påsken. Ja,ja, jag svälter inte ihjäl direkt då så det är inte synd om mig..

18 gram / 81 meter (450m/hg), blandad kompott av höstull, tvåtrådig..

Har haft det lite kul nu faktiskt, den sista timmen. När jag hade tvinnat ihop det sista blågröna kardegarnet så var det så mycket igen på den ena spolen. Ja, faktiskt på bägge spolarna efter den sista månadens spinning. Jag tog helt enkelt och tvinnade ihop allt ihop och det garnet som satt på sländan efter att jag testat ut olika färgblandningar som jag skulle karda. Tycker nog garnet ser riktigt festligt ut.

44 gram/ 225 meter ( 522,5 m/hg) kardad höstull, tvåtrådig..

Så var jag äntligen färdig med den här färgblandningen, nu kan jag få börja med någon roligare färg. Eller om den är roligare vet jag ju inte, kardat med sjögrönt och dom gula resttustarna. Hoppas på ett grönaktigt garn.. får se, imorgon. Nu ska jag väl snart få hem äldsteman så ja kan få öppnat mina paket! Trots 46 så måste man få vara lite barnslig, eller??..

6 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Du står på !!!!

Kan du la strikkepinnene ligge en liten stund på søndag og i steden ta en tur ut og delta på Blogger's Sunday Walk? Det er vårens høydepunkt, vil jeg si!

Nå nærmer det seg ferdig hybel. Leieboere flytter inn neste uke, men ennå gjenstår en hel del. Maling av kjøkkenvegger, tak og sliping og lakking av gulv, tapet på soverommet osv... Håper jeg rekker det meste (alt) før søndag!
Leiligheten i første kan jeg pusse opp litt etter hvert. Skal ikke gjøre så voldsomt mye mer der..

Blir du med på tur?

Mia stickar sa...

Här snöar det idag, man är lite less snön nu! Är heller ingen lammköttsälskare så där är vi lika! Det där övre garnet ser ju jättefint ut!

Lisa sa...

Du borde smaka min makes lamm. Han kan det där till fulländning! Vi har haft lammhatare på middag som efteråt ändrat åsikt = )
Att piffa upp pannbiffarna låter bra! Man behöver ju inte äta ägg hela påsken, he he (sade hon som inte får äta dem).
Nej, nu är det bäst att jag återgår till arbetet. Passar på att kolla in hos dig på lunchen!

kram, Lisa

Åsa! sa...

Hoppas ni snart blir av med den där försmädliga snön! Här var det vitt i lördags med nu är det borta, verkligen skönt!

Mimmi sa...

Fattar jag rätt när jag tror att du fyllt år? I så fall hjärtligt grattis!
Klart man måste få ha barnasinnet kvar. Det är viktigt.
Du är så flitig med spinnande och kardande.
Kram

Lilli sa...

Wow, så läcker det garnet blev med en många olika färger! Vad ska du göra av det, tro?