onsdag 18 april 2012

Det blir liksom inte något av någonting just nu..

Ta inn hele skjermen 18.04.2012 203317

Nej, efter mars med vårvindar friska så har vädret varit rätt trist i april. Just nu har vi vinter ute igen, det är vitt, allt är täckt med snö. Här om dagen när jag snackade med mamma på Skype hann jag med att se allt väder genom fönstret; snö, hagel, regn, blå himmel, hagel och mer snö…

Ta inn hele skjermen 18.04.2012 203534

Jag har som vanligt intrycket av att finvädret är när jag jobbar. Och det gör jag ju nästan jämnt nu efter påsk.. så egentligen gör det väl inget att april slaskar så mycket, hade ju ändå inte haft tid till trädgårdering..

En värmande överraskning  postlådan idag. Jag har fått ull, härligt! Både Bertil ullen och Shetlandsullen ska bli kul attt spinna på sländan, mullig mysmjuk är den så det kommer helt säkert bli tunna fina trådar av den. I morgon har jag faktiskt ledigt så det passar perfekt Smilefjes Tack, kära du Festfjes.

286,5 m/ 56 gram. (511 m/hg) tvåtrådig höstull

Kardad blandning av sjögrönt och gula rester från kamningen. Inte den direkt mest färgknalliga ullblandning som finns men jag får hålla ut, jag ska karda ihop mer så länge det finns gult kvar.

Själv tycker jag nog att färgen liknar en god del på favoritkoftan som jag en gång köpte på Gina tricot men här ser det nya garnet lite ljusare ut. Nu har det inte blivit så mycket spunnet heller i det sista (vad tusan gör jag egentligen ??) och framöver blir det väl hellre mindre men jag måste snart ha garn till en ny kofta. Den brungrå restkoftan är snart färdig, saknas bara knapplister men mer om den en annan gång..

Bertilull, låter det inte fantastiskt – så ännu en gång, jättetack Smilefjes

6 kommentarer:

Lisa sa...

Men stackars människor! Ni verkar ha hamnat i ett riktigt regnstim :(
Jag ska skälla på vädergudarna och be dem att åtminstone vara goda i morgon när du är ledig!
Här är det också jobb och jobb, så det blir inte mycket gjort. Någon liten timme varje kväll utomhus. Mest för att jag vill ha frisk luft efter att ha varit instängd hela dagen.
Ha en underbar dag i morgon och jobba inte ihjäl dig!

Kram, Lisa

Ann-Sofie sa...

Bertil? Namnet på fåret (bocken?) eller vad? Det där vädret är inte så uppmuntrande så jag förstår att du spinner på.

Birgitta sa...

Vi har också något slags konstigt väder nu. Men i morron drar jag långt söderut i vårt avlånga land, men tror inte på värme där heller.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

Det är samma här, det blir liksom inte något av något just nu.
Agneta kram

Mimmi Hek sa...

Här blir inte hellre nån ordning nu. Fattar inte det.
Heter fåret möjligen Bertil?
Kram

Åsa! sa...

April har verkligen varit en besvikelse vädermässigt, vi får sikta in oss på maj tror jag :)