onsdag 31 oktober 2012

Törs jag?

Koftan är väl egentligen färdig, i varje fall trodde jag det, att den var färdigstickad. Självklart klarade jag inte övertala mig själv till att repa upp den, synd kanske, för nu blev det en kofta i supermegasize. Till och med för stor till mig. Men den är skön, kan säkert värma mig inne nu som det har bivit så kallt.

Alla infodringar är stickade och kanterna sydda. Knapplisten är på plats den också men det garnet kunde gott ha varit lite tjockare. Nu skulle jag bara fästa alla trådar, det är ju en del när man stickar randigt… och sy i mina sammetsband.. det där jobbet som jag inte är gillar helt att göra men som gör mig så stolt och glad efteråt när jag är färdig.

Men så var jag tvungen att ta en paus, prova koftan, och då kom jag på… Törs jag alltså, törs jag repa upp en bit av koftan på båda sidor och sticka fickor? Det känns lite svårt och osäkert eftersom jag inte stickat med den tråden som jag annars har med när jag ska sticka tummen på vantar. Men visst borde det gå?

Men eftersom jag känner mig så rädd och osäker så har jag först nu bara plockat upp maskor och börjat sticka fickpåsen. Själva öppningen var jag för rädd att börja med. Nu kan jag sticka mina två fickpåsar och resårkant först, då kan jag ju fortfarande ångra mig..

Mitt emellan mina två rader med upplockade maskor ligger alltså en rad maskor och väntar på sitt öde. Törs jag? eller törs jag inte??

6 kommentarer:

Sjömans-Elin sa...

Klart du vågar! Klipp sönder en maska och repa upp försiktigt så kommer det gå finfint! Så kan du fästa med ändarna du repat upp. Vad är det värsta som kan hända?

Emilia sa...

Svårt beslut ;) Håller tummarna för att det blir bra!

Pixi sa...

Kan du inte bara göra 2 fickor och sy på dem ? Låter lättare men klart det blir väl inte lika snyggt.. Inte lät beslut, kram =)

Guri sa...

Klart du tør!

Åsa! sa...

Ja du Mia, jag är ingen större stickerska så jag ger dig inget råd ;) Jag är övertygad att det blir jättebra vad du än beslutar dig för!

Hilde sa...

Jeg tør ikke gi råd, for jeg er ingen erfaren strikker. Tenker du løser det helt fint til slutt :)

Er kjempeimponert over den flotte jakken din!!