fredag 19 oktober 2012

Trä, små knappar..

Tre små knappar av trä. Närmare bestämt körsbärsträd. Jag roade mig med dom i somras. Sågade av små cirklar av en avkapad gren och slipade med sandpapper tills jag tyckte det var nog.. Eftersom jag sågade för hand och knapparna inte skulla vara så himla tjocka får jag väl erkänna att dom blev ganska olika, men vad gör det?

Borra hål i dom var inte möjligt. Nog har jeg så tunn borr men dom gick ju inte att fästa i bänken så jag kunde borra. I stället skruvade jag in en skruv så det blev ett hål och rullade ihop en bit av sandpapret som jag kunde ‘slipa’ hålen större med. Med lite knåp gick det också.

Med lite antikvax blev dom ju riktigt fina. Nu när jag polerat dom undrar jag om inte dom här tre träknapparna ska få bli knappar till kofta, vem vet? Kul var det i varje fall när jag hittade dom på hyllan, jag hade ju helt glömt bort dom. Är det sååå länge sen sommar och semester alltså, eller är det minnet som är så kort?

4 kommentarer:

Bodil sa...

For ein smart ide, og så flotte dei blei :) Mykje fint garn du har spunne, og fine kofter du har strikka. Ha ein fin dag :)

Lisa sa...

Du fortsätter att imponera! Vilket pillerjobb att göra sådana små knappar! De är superfina och du kan bära dem på Nobelfesten tycker jag! Utifall att du ska dit, tänkte jag. De är iaf helt klart fina nog!

Kram, Lisa

Meta sa...

Hej igen !

Det är som jag alltid har sagt, du är otrolig min Mia. Att bara komma på iden att göra knappar. Det ska var du till detta. dessa knappar passar ju alldeles utmärkt i någon av dina eget spunna och stickade tröjor. Du vet vad jag alltid har sagt , ingen är som DU. Ha en god kväll
Kram mamma

Hilde sa...

Veldig god ide, og knappene ble skikkelig fine!
De passer sikkert godt til plagg strikket av plantefarget ull.