måndag 12 november 2012

Trodde jag var färdig med växtfärgning…

… men Hilde är ju alltid en källa av frestelser. Självklart började jag samla på mig avacadoskal och kärnor så fort jag läste henne inlägg.
Fyra avacado har jag samlat ihop (vi äter jo inte dom daglig, ännu…)
Så idag har nöthackaren varit framme… det är alltså inte nötter…
Upphackade kärnor av avacado i en burk med 2 delar vatten och en del salmiakk (amoniak) lagade den här färgen direkt, jag hade aldrig trott den var sååå färgrik..
Och torkade avacadoskinn fick den här färgen, redan mörk… 2 delar vatten & 1 del salmiakk..
Så ska det få stå här då, i några veckor och godgöra sig. Känner jag mig själv rätt blir nog veckor till månader också, för ute i boden börjar det bli kallt och min lilla spis har jag ju plockat undan för vintern. Men vem vet, kanske motivationen kastar sig över mig vid nyttår.

6 kommentarer:

Hilde sa...

Å, så spennende!!! Nydelige og sterke farger allerede, og her ser man jo forskjellen i farger fra frø og skall. Ganske utrolig hvor mye farge avocadoskallet inneholder.
Gleder meg til å høre mer om dette etterhvert :)

Emilia sa...

Spännande färgning!

Sv: Finns speciella broderiskal för iphone - mitt är faktiskt köpt på Hemtex, men det finns (dyrare) variant på t.ex. iphonebutiken!

emmashem sa...

Önskar dig en riktigt fin vecka:)
Ha det gott!
Kram Emma

Mia stickar sa...

Tack för receptet på Köttfärslimpan, blev jättegod även med vanlig skinka!

Lisa sa...

Klart att du inte kunde hålla småfingrarna i styr där, he he. Resultatet blev helt suveränt. Hoppas att du inte kan hålla dig alltför länge, det ska bli spännande att se hur garnet blir!

Kram, Lisa

Ann-Sofie sa...

Oj vad kul! Det ser ju ut att kunna bli en väldigt fin färg.