tisdag 6 november 2012

En sorgens dag…

Igår kväll gav jag mig en riktig klapp på axeln då jag drog pumpen ut av akvariet och rensade den ordentligt. Alltså inte bara filtret. Luftbubblorna hade inte kommit ut av den sista veckan, ja, egentligen har det varit dårlig fart på den i flera veckor nu. Och regöring gjorde underverk, luften sprutade ut som bara det. Eftersom vattnet luktade lite skunk så bytte jag ut några liter och lät luften strömma ut hela dagen idag också. Jag tänkte det kanske var bra för vattenkvaliteten.

Idag när jag kommer hem från jobb, ligger Frasse, han här, och guppar i vattenöverflatan med buken upp. Min man fick ta håven och ordna med det, jag kan inte sånt.. Inte blir det bättre av att Bosse också ser slapp ut och att Ida inte vill äta. Hur ska detta ända ??

Igår var det så full fart på dom, idag sörjar jag.. Vad var det som blev så fel??

4 kommentarer:

Unknown sa...

Kan være du vasket pumpen/filteret for nøye, og dermed fjernet alle gode bakterier som skal være i filteret. Men har du luftpumpe/luftestein i tillegg til vannpumpe? For i så fall kan det være at du har luftet ut oksygenet i vannet, og fiskene ikke har fått puste skikkelig.

Hilde sa...

Stakkars små, jeg håper de kommer seg igjen! Krysser fingrene!

Åsa! sa...

Så tråkigt Mia :(

Lisa sa...

Beej, så sorgligt! Frasse var ju en riktigt ståtlig herre (och Bosse med). Jag hoppas att fröken piggnar till iaf.
Klart att man kan få känslor för fiskar också. De är ju levande varelser! Tror att jag berättat om Benjamin syrsa som jag blev väldigt fäst vid...

Stödkram från Lisa