lördag 24 augusti 2013

En hela absolut!

Nu är den stora bärsäsongen här, eller faktiskt så är den nästan över, men jag vet inte helt vad jag ska med alla bär nu som vi inte längre har små barn som dricker sagt. Bären bara hänger där på buskarna. Men så nämnde mamma likör.. och därmed så blev det en flaska Absolut Vodka till mig, eller till mina bär då.. Jag har aldrig lagat likör innan och hittade två olika recept. Jag valde det första, lägg bären i sprit några veckor och sila av.. sen ska sockret i och likören lagras flera månader.

Så i mitt köksfönster står nu sex olika syltburkar med sprit. Överst från vänster; Jostabär, gula krusbär, vita vinbär. Under är körsbär, svarta vinbär och röda krusbär.  Dom svarta vinbären, i under i mitten, hade jag inte tillräckligt mycket sprit kvar till så dom har fått både sprit och sockor, sån som det stod i dom andra recepten, eller delvis, för här har jag slumpat efter minnet..

Att vi inte dricker likör har jag inte tänkt så mycket på för det är lite festligt att prova något nytt. Och vem vet, kanske det kommer smaka?

2 kommentarer:

Hilde sa...

Så spennende, dette blir sikkert veldig bra :)
Jeg har laget likør på bær fra hagen mange ganger, og det har gått fint. Kan også være fine gaver.

November- symra sa...

Jeg forstår det med bruken av bæra. Likør er jo en fin måte å bevare smaken på. Man drikker jo ikke likør i mengder så jeg forslår små flasker til vertinnegaver og kollegajulepresanger...pene og smakfulle!