fredag 11 juni 2010

Hemma råder fullkomlig kaos!!!

kök

Vilken syn som möter mig i köket när jag kommer hem från jobb på en fredags eftermiddag, trött och j-vlig..var det jag som tillbringade tisdagkvällen till städning, då glänste hela huset, köket också, när jag gick och la mig..

kök

Hela köket är ju raserat, och vad är det för fula tapeter som kommer fram?? Jag har så ofantligt svårt att tro att någon på fullaste allvor kan tycka att 70-talet är fint?

tapet

Förställ er en hel vägg med dom här gula blommorna, med god fantasi och insatsvilja kan man ju kanske lossas att det är kakel, med arabisk inspiration, känn hur dom varma solarna strålar emot er.. Och vad med detta mosakmönstrade golvet, inte att det har skurats dom sista 32 åren, men rött golv till dom gulblommiga tapeterna är väl häftigt – länge leve 70 talet!!

kök

Nu tycker jag att mina gröna gardiner passar ännu bättre in i fönstren, posrlinsblomsterna stortrivs. Vad är det som får manfolk till att ta gott vara på kaffekopp, dagens tidning och radion, upps, glömde mobilen! och ge blaffen i blomster, dukar, tavlor och annat tingeltangel som vi damer har i köket ?? Allt det där vi är rädda om , ( rädda vad som räddas kan!!) som sätter ett präg på våra rum, det är fullkomligt likgiltigt för det motsatta kön ser det ut till ;)

kök

Nej. jag ska inte klaga, jag ska äntligen få in ett nytt kök, då ska jag verkligen försöka hålla ihop både tänder och läppar, lägga hand för tungan, men nu har jag tre fruktansvärda veckor att se fram mot..

kök

Lite tråkigt att jag blir tvungen att säga farväl till alla mina kära husdjur som har fölgt med mig sedan 90-talet, och dom röda och gröna färgerna, egentligen tycker jag nog bättre om dom mörka bondfärgerna än det ljusa som har varit nu, men, nu blir det andra bullar..

kök  

Eller ingen bullar alls, i varje fall inte på närmaste månad :) Tack och lov för att vi ska ha personalfest ikväll, jag tassar försiktigt bort från en husmors mardröm och går i duschen nu! Ha en fin ( välstädad??) fredagkväll allesammans !!

12 kommentarer:

Strikkebesta sa...

Jasså du, så gubben hadde drive med arkeologiske utgravingar medan du var på jobb? Herleg å få eit lite glimt av det farge-og mønsterrike 70-tslet:) Kjenner meg godt igjen i det du skriv om kva som er rydda unna og kva som ikkje er så nøye, sett frå mannen si side, har opplevd det same då vi skulle renovere - for så lenge sidan at det snart er på tide å ta til på nytt... Lukke til med kjøkkenfornyinga og god helg!

Gamleheksa sa...

Så spennende! Både med personalfest og nytt kjøkken, hehe.

Morsomt å se rester av forskjellige tids-epokers must....

God helg.

Anonym sa...

herregud Mia.. du kan få søke tilflukt her til kjøkkenet er ferdig :)) om du tåler kulden da :))ja utrolig hva man likte en gang av både farger og tapeter :))

innlegget under her; fikk hjertebank da jeg så at Solberg var borte.. visste ikke at de var nedlagt:( og jeg som skulle begynne på et sengeteppe til yngste jenta.. hvem andre lager 12/3 og 12/4 ??

Du får ha god fest og god helg.. klem fra mæ

Mia stickar sa...

Att bygga om köket är det värsta som finns, att få ettm nytt kök är det roligaste som finns! Håll ut!

Mimmi Hek sa...

Håll ut!! Tänk på att det blir fint när det är klart. Ser fram emot foto.

Birgitta sa...

Hej! Du får försöka blunda de närmaste veckorna. Hoppas du får trevligt på personalfesten nu.
Kramar Birgitta

Jorunn sa...

Huff ja, det blir nok slitsomt mens det står på, men det blir sikkert flott når det nye kjøkkenet er på plass. Hold ut du...

Nanne sa...

Dette blir bra for deg å få nytt kjøkken. Bare gled deg til alt er på plass......

Uttan sa...

Men det är väl det roligast som finns när det äntligen blir av det man så gärna vill ska hända inte gör det nått att leva i lite röra ett tag när det blir SÅÅÅ bra sen.Det är det värt.Absolut.

Kul att se vilka tapeter som var innan...du får spara en liten ruta och rama in ;)

Kul att få se hur det kommer att bli.

Ha det gott i röran!
Kram!

Helena sa...

Tänk så mycket finare det blir när det är färdigt. Ett k¨k är viktigt, och ditt gamla var s¨kert toppmodernt när det var nytt.

Mona sa...

Den mattan känner jag igen! vi hade en likadan hemma hos oss på 70-talet! Hoppas du hade en riktigt trevlig personalfest! Ha det så bra i väntan på det nya köket!

Filimarans Funderingar sa...

Tänk vad roligt när det blir klart. Ett nytt fint kök, lyckans dej. Hoppas du hade roligt på personalfesten.