söndag 21 mars 2010

Stickad pläd i restgarn

DSC_0008

För några år sen tömde jag hela mitt restgarnsförråd av tretrådig Raumaull, det blev en jättestor pläd, mer än väl stor nog till två stycken i soffakroken, faktiskt familjens favoritpläd. Tycker den har kul rutor eller trekanter är det väl hellre, mönstret hittade jag i den norska veckotidningen Familien tror jag. Enkla är dom, mycket lättare än det kanske ser ut. Men, det var inte kul när jag blev tvungen till att sitta och sy allt ihop, en himla massa trådar skulle fästas..

DSC_0007 DSC_0001

DSC_0009 

Då tycker jag faktiskt mitt nya restgarnsprosjekt är roligare att hålla på med. Min pläd i dominorutor växer, sakta men säkert. DSC_0011Jag tyckte det var så tråkigt att bara sticka åt ett håll så jag plockade upp mskor och började med fyra håll, om det var smart kan ju diskuteras .. Nu blev det i varje fall så. Men, jag undrar om jag ska ‘fuska’ lite, köpa några till garnnystan för nu har jag slut på alla friska, glada färger. Kunde ha tänkt mig lite mera rött och gult.. Oansett, pläden är nu 8x8 rutor, eller 80x80 cm. Hur stort ska egentligen en pläd vara ? Jag hade helst sett att det inte blir lika ofantligt stort som det andra. 120x120, eller 150x150 ? Är det någon som har ett bra förslag ? Garn har jag mer än nog av..

DSC_0010

21 kommentarer:

elle-melle sa...

Så artige de rutene var - slike har jeg aldri sett før. Det nye pleddet ditt i dominoruter blir superfint, men det er joe noen tråder å feste her også:)
Hvor stort det skal være bestemmer du selv, kommer litt ann på hva du skal bruke det til. Jeg irriterer meg i allefall over for små pledd. Når man har lyst til å tulle seg inn i et varmt pledd på sofaen er det ikke noe særlig hvis det er for kort.

Mia stickar sa...

Pläden blir ju jättefin! Storleken beror väl mest på hur stor du orkar sticka, det blir väl ganska tungt efter ett tag?

promenader på landet sa...

Hej goa bloggvän! vad du är duktig din pläd är verkligen sååå jättefin! Ha en bra vecka kramar från Maria

... sa...

Kjempefint mønster på rutene i pleddet ditt, har ikke sett det før. Og det nye pleddet du strikker blir også flott.

Det er artig å strikke pledd, jeg holder også på med det. Hvor stort et pledd skal være har jeg også lurt på, så jeg har ikke svar på det. Men jeg vil nok heller ha det litt stort enn lite.

God søndag til deg :)

Bodil sa...

Fantastisk flotte pledd du har strikka, og så fine fargar du har brukt! Ha ein fin dag :)

Marita sa...

Flotte restegarnprosjekt! Nydelige tepper.

BiZen sa...

Verkligen flott! Dom trekantiga "rutorna" har jag inte sett tidigare, gillar dom jättemycket.
Dina dominorutor är också fina och ett bra sätt att ta tillvara restgarner. Jag har bara virkat en pläd av restgarner men det var längesedan.
Ha en fortsatt skön söndagkväll.
//BiZen

Åsa! sa...

Men Mia du är ju bara SÅ DUKTIG! Jag är imponerad utav din flit. Pläden är helt underbar!

LisaMatilda sa...

Vilka vackra plädar du gör. Ser så härligt stora och sköna ut!
Kram

Anonym sa...

Så fine pledd! Det er så herlig med pledd man har strikket selv :-) Jeg bruker å strikke dem i rektangler f.eks 130 x 170 eller 80x 140

miaring sa...

Jag tror jag också föredrar att plädarna är längre på en bredd. Då kan man ha den över axlarna och svepa in sig i den utan att det blir för mycket häng. Fantatiskt snyggt med det blå och orange ihop, i din fyrkantspläd.
kram Mia

Unknown sa...

Flotte pledd :) Ang størrelse foretrekker eg selv ca dynestørrelse på pledd. Aller helst litt større :flire:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bestemor Drillo sa...

For et vakkert pledd!!
Har aldri sett den strikkemåten før;))
Klem fra meg!!

Tigris Predikantan sa...

Vackert .... vilket jobb! Skulle aldrig ha tålamod ... bra gjort! *ler*
:)

Britt sa...

Den blir skön att lägga om sig nu när det blivit kall grader igen//Britt

Gela sa...

Vad fina saker du gör!!! Ha en fin kväll/Gela

Vform sa...

Hej!
Vilken mysig pläd du stickar!
Och vilket tålamod du måste ha :)

Har kikat runt på din blogg ... och jag kommer gärna igen!

Tack för besöket, roligt att du vill vara med i tävlingen min!
Ha en trevlig kväll!
Mvh. Vivan

Vilt og vakkert sa...

Heisann1

Oj, hva flott!
Jeg har skrevet på huskelappen min at jeg skal ta alt restegarn ned fra loftet og ta det med meg til Gamle Lia i påska. Har kopiert en oppskrift på lappetøfler (tilsvarende "slumreteppe")som sys av heklede små lapper.da blir det kanskje tøfler til alle sammen... i løpet av neste påske !!!!!

Æser er ikke alver som jeg tror noen tror. Æsene er Odins og Tors slekt. Frøya og Frøy hører til Vaneslekta. De lå i krig, men Frøya ble godtatt av Æsene siden ho lærte dem å seide.
Så mao dette er gudeslekter.
Jeg får slenge på et par setninger om det før påosten legges ut på ABC!
Ha en fin kveld!
Har vært på jobb fra kl. 8.00, i begravelse til fetteren min, holdt generalprøve på teaterstykket elevene skal vise på barneskolen i morra, og avslutta med russerevy. Kom nettopp sliten hjem!

Jorun sa...

Så nydelige pledd! Jeg begynte på et i fjor jeg... men det blir nok aldri ferdig. Jeg har rett og slett ikke tålmodighet med strikking, så nå skal det rekkes opp igjen og hekles i stedet...

Living next to me sa...

Flotte pledd :)) jeg prøvde finne ut hva for farger du likte men det var umulig . Du er råbra på strikk så her fikk jeg litt angst gitt :)) men hva for farger har klærne dine :) jeg har en liten ide om hva som skal sendes. så får jeg se om alle mine rester blir like fint pledd :) ha en fornydelig påske :) Frida