söndag 17 oktober 2010

Söndagsdesserten = Päronpaj!

 

Paj (‘mör-’) deg: 2 äggulor, 3 dl vetemjöl, 2 dl socker, 150 gram margarin.

8 päron ( mina var ganska små, och vällagrade, söta)

 

Nöt (‘kake’-) smeten; 2 äggvitor, 2 dl florsocker, 2 dl malda hasselnötter.

30 min, 175 grader..

( .. och nu ligger familjen som lata valrossar framför TV,n..)

10 kommentarer:

miaring sa...

Ojojoj, så gott det ser ut!

Mimmi Hek sa...

Mmmm, låter gott. Problemet är att jag väl får äta pajen ensam eftersom min älskade make inte gillar päron. Då blir det en jättetjock valross.

Mimmi Hek sa...

Sjalkrage: Jag vred upplagda maskor ett varv på en av stickorna innan jag stickade samman dom till en rund ring. Av misstag. Detta gjorde att det finns en vridning på sjalen som inte går att lösa upp. Mej gör det inget men jag ville inte ge bort den. Svårt att förklara bättre.

Anonym sa...

skjønner jeg godt :) god kveld til deg.. klem fra mæ :)

Nanne sa...

Dette så kjempegodt ut. Tenker familien ble fornøyd etter den desserten. Ha en flott uke.

Tigris Predikantan sa...

Mums, den ser god ut ... varför har jag aldrig hört om päronpaj förr?
:)

Tångsnällans blogg sa...

Åh det måste jag prova! Va gott det låter!

Malgorzata Ingstad sa...

Paier og kaker er dessverre på forbudtlister (hvem enn lager de listene) men jeg håper på både å prøvelage din pai med pærer og levere fra meg oppskriften på verdens beste eplekake. Lover. Takk for at du ble min følger - det veier tungt i starten på et bloggliv.

Bestemor Drillo sa...

Den låter som en drøm den paien!
Den må jeg prøve en gang!
Ha en nydelig uke ! Klem fra meg!

Mia sa...

.