torsdag 15 december 2011

Dags att få något gjort??

I det rotiga kontoret hos oss finns en bokhylla med mycket av diverse slag. Bland annat en massa härvor och nystan av olika garn jag spunnit. Nu har jag jo färgat ny ull igen och upptäckte att jag inte spunnit allt det gamla ännu..

Därför tog jag fram denna ullflätan i murriga skogsfärger från ifjol. Jag måste ju nästan bli färdig med dom gamla först. Men nu om dagen tar ting så lång tid, timmarna jag har ledigt tycks försvinna till ingenting.

Inte bakar jag, inte köper jag julklappar… inte städar jag heller och julpynten kan jag bara glömma, det är långt tills dess. Men när jag sätter mig ner får jag spunnit lite, ullflätan har blivit entrådigt garn på spolen..

.. och den här gången har jag spunnit det åt samma håll som den bruna ullen så nu ska det hela bara tvinnas till tvåtrådigt garn. Idag kanske? Familjens junior’s är ute och handlar julklappar, senior jobbar sent igen så jag slipper laga mat..

Än så länge blir jag sittandes här med kaffekoppen och latar mig en stund till. Funderar på om jag kan använda det här till något? Undrar om jag ska börja sy några små barbiekläder? Om jag borde sätta på en tvättmaskin? Damsuga? Eller bara njuta lugnet efter en lång arbetsdag..

9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Och här sitter jag och hostar och fryser och svettas om vartannat. Men dina spunna garner är jättefina!
Agneta kram

Pixi sa...

Det låter som en bra prioritering du valt !Själsro framför julstress...Föredrar det med i år!kram kram =)

Mia stickar sa...

Njut av lugnet!

Mimmi Hek sa...

Skönt att du inte drabbats av julstressen. Låter som om du har det riktigt gott.
Kram

Anonym sa...

ere det ikke merkelig hvor fort timene flyr når man koser seg ? urettferdig !

skjønner meg ikke på den spinninga men det var mye flotte farger her : )

ha en fin kveld.

Hilde sa...

Høres ut som du har en fin og rolig førjulstid, Mia :)

For en spennede kurv du viser bilde av!! Så mye nydelig garn, og fantastiske farger på ullfletten :)

LisaMatilda sa...

Vackra att bara titta på!
Ingen julstress här inte, det brukar bli jul ändå!

Elisabeth sa...

Så fantastisk vakkert garn, du er kjempedyktig. Og ikke minst er det viktig å kunne nyte adventstiden, og ikke bare stresse rundt ;)
Ha en flott adventstid videre.

Lisa sa...

Du har en riktig skattkista! Man MÅSTE inte göra saker av allt garn, det går bra att titta på också, som färgterapi eller stämningshöjare.
Skönt att fler inte får något gjort, det blir jul ändå. Först vill jag bli av med flunsan, sen ska jag sätta igång. Du ska njuta av en lugn kväll! Det kommer fler dagar!

Kram, Lisa