fredag 2 december 2011

Mina barns adventskalender..

Jag vet att jag vist den en gång tidigare men jag gör det igen. Jag blir alltid lika imponerad av mitt tålamod när den kommer fram. Hur kan det ha sig att man fick mest gjort när man hade minst tid??

Bara påsarna i sig själv tog ju sin tid att sy och brodera. Men det är klart, första året lagade jag ju bara 24 med röd skrift. Dom med blåa nummer kom året efter till lillebror..

Jag kommer ihåg att jag satt frenetiskt och broderade i fyra månader så fort jag hade en ledig stund. Mönstret på rutpappret fyllde en hel vägg. Någon figurer har jag lånat från andra mönster, en del av dom fikk bara ett tillägg av en tomtemössa, men många av motiverna har jag faktiskt lagat själv också..

Jag tror egentligen att jag först hade tenkt att jag skulle numrera rutorna men sen blev det påsarna istället. Säkert lite dumt, speciellt om det skulle ha varit flera påsar.. Denna älgen hittade jag i en uppslagsbok, inte helt enkelt när jag skulle rita av den på rutpapper men nog ser den ut som en lucia alltid. Och ekorren fick en lussikatt så klart..

Lite vemodigt iår känns det. Det är 21.a gången jag hänger upp den och säkert den sista gången till barnen som nu är stora och på väg ut av hemmet.. Men nästa jul får kanske jag och gamlefar varsina påsar – det hade varit kul det också… något att tänka på..

8 kommentarer:

Hilde sa...

Mia, du er så dyktig!! For en fantastisk flott julekalender du har laget til barna dine. Den har de nok hatt mye glede av.
Og så heldige de er som fortsatt får spennende gaver i posene :)

Broderiene var nydelige. Jeg likte så godt elgen og kattene. Nydelig arbeid!! Kjempeartig å se bildene av kalenderen.

Fortsatt god fredagskveld :)

Mimmi sa...

Vad jag blir imponerad. Det är den finaste sydda kalender jag sett. Otroligt vilket jobb du lagt ner. Kisarna bara älskar jag!
Jag har också tänkt på det där med att jag hann med mycket mer när barnen var små, tre barn, arbete varannan kväll, hus och hem som skulle skötas! Vilken energi jag måste haft då.
Kram

Mia stickar sa...

Vilket fantastiskt arbete och så vacker! Gissar att man i verkligheten kan stå och tiitta länge innan man studerat alla figurer! Sen får du kanske barnbarn som kommer och vill öppna paket!
Och tänk om man hann lika mycke som när barnen va små!

Meta sa...

Hej gumman !
Ja tänk vad tiden går.Jag tycker inte det är länge sedan du satt och broderade dessa underbara figurer.
UNDERBARA!!!!!!!!
Kram mamma

promenader på landet sa...

vilken jättefin kalender, bland det finaste jag sett! Ha en fin andra advent! Kram Maria

Åshild sa...

Så flott.

Ann-Sofie sa...

Vad vacker den är!

Gela sa...

Vad vackert och inspirerande, är mycket imponerad. Vad roligt det skulle vara att göra en sån, men undrar om tiden finns. Ha en fin dag/Gela