torsdag 29 december 2011

Äsch, jag vet det ju så gott..

Jag har verkligen inte turen med mig nu om dagen. Jag vet ju så gott att jag inte har en spinnrock som klarar dom tunnaste trådarna men vad hjälper det när jag drömmer om lacegarn..

Kammar och kammar mina tops, grön och turkis merinoull från Spinnvilt tillsammans med den ljusgrå australienska merinoullen jag beställde från tyskland..

Så sitter jag här och spinner i några dagar, tycker kombinationen ser så fin ut, mjuka övergångar och gott blandade färger i ulltussarna. Men allra redan på det här fotot ser jag ju katasrofen! Efter detta har det kommit dubbelt så mycket på spolen.. Spinner man så här tunnt MÅSTE man hela tiden flytta tråden på spolen så det blir jämnt, hm, glömde jag det??

Så händer det, tråden vägrar rulla sig mera upp på spolen och jag tar den ut för att kedjetvinna tråden till ett tretrådigt garn. Jo da, självklart. Tråden ryker, det finns ingen början, inget slut, jag försöker hitta tillbaka till den sista ändan som måste vara här i någonstanns.. Krullar och slappa trådar..

Jag kan ju inte bara ge upp!!! Klippa av ullen och slänga det! Inte efter så många timmar. Nu har jag timmar framför mig med garn som inte vill av spolen, som ryker, som får en ny tamp att dra i tills nästa gång det ryker.. Detta kommer tillslut bli ett mycket effektfullt garn – om det nu någonsin blir färdig.. När ska jag lära mig, suck..

12 kommentarer:

Mia stickar sa...

Känner igen mig, man är ivrig och allt går så bra....... men så kommer verkligheten ikappen! Hoppas du får nå¨n ordning på det!

Sjömans-Elin sa...

Tips om du vill spinna tunnare garn: Dra garnet runt en krok på ena sidan, sedan drar du garnet snett över spolen och fäster garnet runt ännu en krok fast på motsatta sidan. På så sätt kommer garnet inte matas in lika fort och du får lättare att spinna tunnare.

Om garnet skär in i det som redan finns på spolen ofta, spinn helt enkelt lite mindre garn åt gången och plajja. Eller stoppa in en bit papper (hårdare än hushållspapper, vanligt A4-går bra) då och då så att det "jämtar ut" lite. Okej, kan vara lite bökigt, men kanske fungerar? Alternativt hitta på något bra sätt att komma ihåg att byta krok :)

Kul att se dina garner!

Birgitta sa...

Du blir ju inte arbetslös på så sätt. Men du ska se att snart så går det som en dans igen med spinningen. Vilken härlig färg på garnet.
Önskar dej ett gott slut och sedan ett riktigt GOTT NYTT ÅR.
Kram birgitta

Ann-Sofie sa...

Jag begriper inte mycket av detta, men den dagen jag [kanske] börjar spinna skall jag återvända och försöka förstå.

Mimmi Hek sa...

Jag har aldrig sysslat med att spinna så jag förstår mej inte på alla termer men att något gått riktigt galet förstod jag. Är säker på att du fixar det så småningom. Såg att du redan fått många goda råd. Kanske ett nyårslöfte att du ska se till att det går bättre nästa gång?
Kram

Guri sa...

Uff da, dette så vrient ut!
Kan ingen ting om spinning, så hjelpe deg kan jeg ikke. Men jeg kan sende deg varme tanker og sympati!
Godt nytt år vil j eg også ønske deg!
Klem fra meg :)

Unknown sa...

Så kjedelig når det blir på den måten. Du har ikkje en håndtein som egner seg til tynt garn da? Evnt en supporthåndtein, dersom du ikkje klarer å spinne på håndtein.

promenader på landet sa...

Önskar dig en fin nyårsafton och ett riktigt Gott nytt år! Kram Maria

Hilde sa...

Uff da!
Jeg håper du får orden på det igjen, Mia!! Selve garnet ser jo fantastisk fint ut på bildene.

2ne sa...

Ja, her blir det flott garn.
Godt nytt år :-)

Unknown sa...

Oi, håper du finner enden på garnet igjen - kjedelig når man har lagt så mye arbeid i noe og så skjer sånt... Garnet ser flott ut, det lille du har fått tvunnet - nydelig farge! Godt nyttår til deg!

Snäckskalsdalen. sa...

Tänk, om jag hade tid över skulle jag lära mig spinna, det verkar hur svårt som helst när man inte kan. Vacker färg!
Gott Nytt År!
Agneta kram