måndag 26 december 2011

Jag känner mig rik

Jag känner mig rik, som har en familj, en härlig familj. Så extra kul att få fira jul tillsammans med alla. Ja alla på den svenska sidan då, halva familjen, svärfamiljen, fick vi ju inte firat med men sån är det när man är en del av den Svensknorska unionen. Rena sildesalaten som norrmännen kallar våran gamla uniounsflagga för. Tack allesamman för en fin julhelg!

DSC_0004

Jag känner mig också rik som kommer hem med en stor burk (det är nog ½ liter här i..) med torkade trattkantareller. Det måste ju tillsvara en bärpåse, minst! Mamma har plockat hela hösten och delade med sig till mig. Sån går det när man är rädd ormar, då plockar man inte mycket själv. ‘-man ska vara rädd om sina huggormar’, säger pappa,’ dom fångar mus’.  Man ska vara rädd om sina föräldrar säger nu jag, dom plockar svamp!

Nu är vi hemma igen. Alla påsar och väskor måste tömmas. Men efter den långa körturen hem är det inte så mycket mer jag har lust till idag. Jag tror jag fortsätter en kväll till hemma på den lata vågen, men mat! – det blir det inte idag.

Ha nu riktigt fina mellandagar vidare. (och faktiskt, vi har fortfarande 20 cm snö!)

8 kommentarer:

Mia stickar sa...

Du verkar ha haft en fin jul! Ha en god fortsättning!

Birgitta sa...

Förstår att du haft en trevlig jul. Vi har rejäl blåst här i kväll också. Snön är nästa borta, men fortfarande ishalka.
Kram Birgitta

Ann-Sofie sa...

Vilken härligt klapp. Grattis! Skogens guld1

Mimmi sa...

Så härligt med snö och vilken fin julklapp du fick. Vi har också skickat trattisar till Norge. Dottern som bor där plockar inte hellre av den anledningen att hon inte funnit några i storstan, Stavanger. Nu har hon flyttat ut på landet så kanske att hon plockar egna nästa år.
Ha det riktigt skönt i mellandagarna.
Kram

Bestemor Drillo sa...

Slik skal det være i Julen ! Familie, og venner skal pleies med god mat og drikke og vi skal føle den varmen inne i oss som bare julen kan skape!
Romjulsklem til deg og dine!

Åsa! sa...

Så härligt med en jul tillsammans med nära o kära, och lyckans er som har snö! Här är det sju plusgrader :)

Troen og Haapet sa...

Virker som om du har hatt, så langt, en fiiin jul:) Jeg hadde min første sopptur denne høsten! En nabo, som er medlem av soppforreningen, viste meg sine soppsteder! Har tidligere ikke forstått så mye av dette med sopp, men nå er det andre tider ja!:)
Ha en fortsatt fin jul, Mia...og skal si dine foreldre har et hyggelig torp!
Kos deg 0g nyt dagene;)
klem

Meta sa...

Hej gumman !
Jag har inte varit här på länge. Det såg ju riktigt gott ut på bilden. Hoppas att det blir många goda soppor.
Kram mor i busken