söndag 26 februari 2012

Grönt är skönt

Våren är här! I varje fall så känns det så när solen skiner och det är 10 grader varmt ute. Vi har väl ca 40 cm snö kvar och mer kommer nog, men just nu, känns det faktiskt som vår.

Därför måste ju nästa spinnprojekt bli saftigt grönt. Nu är det mitt kilo med höstull som väntar. Egentligen så håller jag ju på med vårstädning (herre j…lar så skitigt det kan bli på en vinter..) men jag klarar inte låta blir rocken helt ändå. Kammade tussar av den gröna ullen tillsammans med lite vitt blir den här härliga färgtonen..

Kardad med rester och mera vitt ser det så här ut. Tänkte jag skulle överraska mig själv med karding mellan kammingen så inte allt ligger orört och väntar på mig när kamgarnet är färdigt.

Den kära sjöman som tidigare ägt denna juvel berättade att jag kan köpa nya spolar till rocken, S10, nu får jag bara slänga iväg mannen hem till sin mor igen så jag får nya spolar (bra att vara gift med en Lillehamring.. spar porto..)

För nya spolar behöver jag nog. Jag vet ju, det har sjöman rådit mig till, att jag borde sätta papper innerst på spolen innan jag börjar men jag var så ivrig att jag glömde det, vilket straffar sig som vanligt..

Så då får man ta fram trälimmet igen och fixa det hela. Jag undrar hur många gånger jag har limmat dom nu. Att man aldrig lär sig!

Men den här gången har jag faktiskt gjort det. Nu tog jag kartongpapper runt spolen innan jag flyttade över garnet, och jippi! det fungerar hur bra som helst.

Den här gången försöker jag verkligen spinna så tunnt jag bara kan, nästan ingen broms och tråden på kryss och tvärs över vingen. Dessutom är alla delar nysmörjda så nu saknas bara tid. En vecka semester går så fort och det är så mycket jag tänker få gjort. Men jag ska belöna mig själv med några timmar vid rocken också, så det så!

3 kommentarer:

Mia stickar sa...

Vilken uderbar grön vårfärg!

Mimmi sa...

Härlig vårfärg! Du är så flitig vid spinnrocken! Strunt i städningen. Den försvinner inte, jag lovar.
Kram

Bestemor Drillo sa...

Du er så flittig og du beretter så herlig!
Klem fra bestemor!