lördag 25 februari 2012

Motorhaveri & Kardegarn av spelull 2

149,5 m / 62 gram ( 241 m/ hg)

Det blev några härvor spunna i löpet av veckan. Ja, för det blev inte mycket annat gjort, så trött har jag varit att det enda jag orkat efter jobb har varit karding och spinning, men nu, nu! idag börjar semestern. Ute skiner solen och lurar mig till att tro det är vår. Klart jag vet det är för tidigt och att vi fortfarande kan få en meter snö till men solen känns bra. Kanske lite mindre bra när jag ser hur det ser ut inne men storstädning står på programmet i helgen. Och på tisdag ska mina garderober komma, då blir det ordning.

Motorhaveriet är väl kanske inte direkt motor men faktiskt på ett sätt är det det. Jag har trampar så ihärdig på min spinnrock att en av dom viktigaste delarna gick sönder!

Gummi’grejen’ som håller fast trampan till drivhjulet gick av här en kväll. Attans trist! trodde nästan det var slutspunnet på mig, men äldsta sonen klarade fixa det och fick skruvat fast skruven igen på den lilla tamp som var kvar under trampan när han trätt slangen genom hålet. Bara det att jag är rädd för att det inte håller så länge. Vad gör jag nu? Finns det spinnrocksreparatörer någonstanns eller blir jag tvungen till slut att köpa en ny?

156,6m / 64 gram (244,5 m/hg)

Nu har jag bara lite kardad ull kvar att spinna så är jag äntligen färdig med all spelull. Jag har lärt mig en sak, det jag sorterat bort som obrukligt när jag kammade ullen borde jag gått genom med lup innan jag kardade ullen. Dom värsta bitarna av ullen lagar en masa ‘nupper’ i garnet, jag får inte dra isär dom, men jag får väl tänka på det som effektgarn.

Men nu ska jag först göra lite nytta här hemma..

6 kommentarer:

Mimmi sa...

Så duktig du är! Fast du skulle kanske lugna ner dej så du inte kör sönder grejorna. ha, ha.
Kram

Mia stickar sa...

Vad tur sonen fick ihop den! Finns kanske reservdelar att köpa nånstans?

Guri sa...

Så godt med ferie! Nyt det!
Garnet ditt er bare lekkert; hva gjør vel tutter hist og pist? Effekt det vet du!
Synd med rokken din, håper du får ordnet det :)
God ferie! Klem :)

Lisa sa...

Hmmm, jag anar en koppling mellan din bilkörning och spinnrockandet. Mycket verkstad blir det ;-)
Nåväl, kör så det ryker! Det är aldrig fel att byta upp sig. Jag såg en repris av Top Gear idag och blev helt förälskad i Lamborghini Aventador. Vilken bil!!! Inredningen är superläcker! Går som ett skållat troll dessutom...
Lugn o fin nu, torparkärring. Håll dig till Forden. Tänk som Kalle i "Kalles klätterträd": Lambo finns bara i fantasin, men han är fin..." ;-)

Kram från Lisa

Birgitta sa...

Så fint du spinner. Tror säkert att sonen kan laga spinnrocken en gång till om olyckan är framme igen.
Ha en skön semester.
Kram Birgitta

Sjömans-Elin sa...

Borde finnas som reservdel hos Spinnvilt. De nya rockarna har en likadan gummisnupp. Eller så kan du gå till en byggvarubutik och se om de har tjockt gummi som metervara och choppa av en del där. KAnske eventuellt fungerar det med en sån där silikonpinne man har till silikonpistoler.