söndag 21 oktober 2012

Behov av virkade smådukar..

Äntligen ser huset någorlunda trevligt ut igen. Hela gårdagen gick åt till städning. Krukväxterna har fått omsorg och några fönster har blivit renare. På vardagsrummet är det dammtorkat och lagt på rena dukar, men hjälp!!! Var har alla smådukar tagit vägen?? Tog bort dom när jag städade sist (hm, april eller något sånt…) och tvättade dom, men tusan om jag hittar tillbaka till alla nu när jag ska ha dom. Det fattas fortfarande två små brickor under lamporna.. Jag har ett svagt minne om att jag gav dom till någon, det är ju bara att virka nya… men vem?

Tidigare i mitt liv var det helt otänkligt att inte ha en virkning på gång, men nu tar det emot ser det ut till. Nåja, jag hittade fram till ett gammalt mönster, dom här rutorna fungerar lika bra till en liten duk som till ett kuddfodral. Men jag måste ha varit trött när jag började på den första, eller har det med min ovilja på trippelstolpar för mina blev inte helt lika.

Men det spelar ju ingen roll. Egentligen ser dukar finare ut när dom är lite tätare i sammanvirkningen. Så återstår det bara att se om dukarna någonsin blir färdiga.. Mönstret är som vanligt ett utklipp från en gammal Allastidning….

När jag slog upp virkbeskrivningen så hittade jag förresten dom här två. Undrar om inte det kan vara ett försök att virka mormors gardinspetsar, eller vad tror du mamma? Du har säkert kvar någon av gardinerna och kommer kanske ihåg hur dom ser ut.

Ska nog erkänna att det kändes riktigt mysigt att sitta i soffkroken med virknålen igen…

4 kommentarer:

Mimmi sa...

Visst är det mysigt att virka och så enkelt. Tycker jag åtminstone. Min mormor lärde mej virka för en himla massa år sen. Tror jag var 12 år då.
Dina knappar blev ju superfina. Vilket påhitt att göra egna knappar.
Kram

Mia stickar sa...

Ja det var länge sen man virkade en duk.....
Vilka superfina knappar du gjort!

Pixi sa...

Härlig knsla det är at virka smådukar..Mina har oxå srungit sin kos så jag behöver oxå virka lite..Kan inte skylla på garnbrist iaf..men snart så !Kram kram =)

Meta sa...

HEJ GUMMAN !
Alldeles riktigt det är början på mormors stjärnor.Det ska vara en hål rad runt omkring.
Kram mor i busken