tisdag 12 mars 2013

Redo för våren?

Nej kanske inte, men jag är i varje fall redo för nya färgförsök. Nu har jag tröttnat på att jag aldrig hittar denna Cream of Tartar i butikerna. Den används ju till gurkinläggning också men tusan om jag hittar den. Att Alum dessutom kostar tre gånger så mycket här i mitt nya hemland som i mitt gamla gör mig också ilsken…

Och sist men inte minst, järnsulfat, det får jag inte köpt heller. Så nu har jag beställt, (till priset av 200 g Alum här i landet), så nu är jag rustad för vårens björkblad. Inte det att jag ska färga så mycket, jag har fortfarande mer än nog ull kvar att spinna av, men om nu andan skulle falla på så är det ju bra att ha det hemma.

6 kommentarer:

Hilde sa...

Ja, det er godt å ha ting i orden til plantefargingssesongen :)

Så der fikk du tak i Cream of Tartar (det er vinsten, ikke sant??). Jeg har heller ikke sett det i butikkene. Du må fortelle hva du synes om virkningen etterhvert når du har fått prøvd det ut :)

Birgitta sa...

Ska bli roligt att se vad du ska färga längre fram. Vilka härliga bilder i förra inlägget från din föräldragård. Visst ska det vara Falu rödfärg på landet.
Kramar till dej,

Guri sa...

Er så enig med deg; alun er mye billigere i Sverige så jeg handler der! Ellers bestiller jeg også mye fra Danmark, men takk for tipset om Wildcolor! Den var ny for meg!
Ha en fin dag! Klem :)

Guri sa...

Ops! Var visst ikke Danmark, nei. Sånn kan man blingse.....

Ann-Sofie sa...

Du - tack för mösstipset. Och sen ett tips igen. Järnsulfat (järnvitriol) kostar inte mycket om du köper det i en färg(målar)affär. Det är en vanlig produkt där och som sagt samma sak men till mycket färre kronor.

Mia stickar sa...

Vilka fina bilder i förra inlägget! Lycka till med färgandet!