söndag 24 november 2013

Det ser lovande ut..

För någon vecka sen kom dom här torkade svamparna i ett brev, underbara Anki hade plockat och torkat färgsvampar igen till mig. Jag blir så himla glad, tack! Nu är jag ju färdig med all den förra ullen som jag färgade av dina svampar så bara jag hittar någon ny ull så ska jag färga igen.

Rosa, röda, orangeröda och lila färger, det kommer bli hur snygga garn som helst.

Så en dag när jag surfade runt där ute i cyberspace och lästa olika tyska spinnbloggar kom jag över denna, Rosendamen macht was, en blogg med mycket växtfärgning och ulliga inlägg. Jag plumsade inom, skrev en kommentar och hade turen att vinna hennes blomsterfrö som ska kunna ge mig plantor och färger nästa sommar. Härligt.

Cosmea sulphureus, en Cosmos som ger varmt gula till orange färger, och Coreopsis tictoria, en Flicköga som ger mest orange färger men som också kan dras mot mer grön bruna nyanser. Jättekul, nu till våren blir det sådd, redan inne i plantboden vill jag tro..

So, Danke sehr Anne, die Gewinnst hat mir sehr erfreut. Ich will die Samen in Erde bringen so bald wir wieder Frühling in der Luft spüren kann.

2 kommentarer:

RosendameGallica sa...

Ich wünsche dir viel Freude mit den Pflanzen. Wundere mich, wie schnell die Post geht:-).

Liebe Grüße Anne

Anki sa...

Hoppas det räcker till något... annars får du spara svampen till dess du får mer :)
Spännande med fröerna... ska bli kul att följa.
Kram