onsdag 27 november 2013

För stor för mig till och med..

Ok, så tog jag till slut tag i koftan. I kväll har jag setat och sytt i banden och knapparna. Den blev nog liggande så länge för jag var inte helt nöjd, nu vet jag också varför.

Koftan är helt enkelt för stor, till och med för mig. Jag har ju lagt ut maskor med jämna mellanrum både fram och bak för att få den lite som en ‘svagger’ modell men det hade jag inte behövt gjort, den var mer än stor nog utan.. Dessutom har jag plockat upp maskorna till knapplisten olika hårt. Det är samma antal maskor men det märks inte, den ena kanten drar ihop mer än den andra. Att jag också hade lagat det översta knapphålet fel,,, jo, undrar verkligen om jag inte blivit dement…

Ärmarna är hur långa som helst. Den här koftan törs jag inte tvätta, i varje fall inte nu. Tvättar jag den så hänger den ut sig ännu större..

Och flätan i ryggen som skulle vara en kul detalj syns nästan inte, inte på foto i varje fall..

Men den är mjuk och skön, inte alls stickig som jag var rädd för. Dessutom har jag ju färgat all ull själv med olika växter och jag har spunnit garnet, redan det gör ju koftan varm och speciell. Jag stickade med st 4,5 mm, det är nog felet. Nästa kofta i spælull kommer jag sticka med 3,5 eller 4 mm, och verkligen gå ner på antalet maskor. Den här koftan får bli min myskofta här hemma i vinter.

4 kommentarer:

Pixi sa...

Det är trist när det inte blir som man tänkt sej och om man inte trivs i den...Har själv gjort två såna koftor som jag fått gett bort men kul ändå om du kan ha den som en myskofta, såna ska man oxå ha!Den vart jättefin , kram =)

elle-melle sa...

Så ergerlig det må være at den ble så stor når du har lagt så mye arbeid i både farging og spinning og strikking!
Men tror du det ville være mulig å tove den ørlite grann?
Men det er jo deilig med en kosekofte også og du blir sikkert glad i den likevel.

Sjömans-Elin sa...

Men släng in den i tvättmaskinen och tova den? Kan bli hur bra som helst! :D

Meta sa...

jag tycker den blev jättehärlig tänk att inte ha något som sitter åt nånstans.
kramis mamma