tisdag 12 november 2013

Några handarbeten tar mer tid än andra

Semester, lyssnar på en ljudbok, Jo Nesbø – Politi, och städar. Började med dammtorkning i vardagsrummet, där står ju stereon så det passade bra. En riktig höstrengöring hade jag tänkt och blev tvungen att ta uppe på peisen (öppna spisen) också. Den delen har jag inte tagit på länge för där har jag satt bort bordsväven. Den skulle jo inte stå där länge, bara över jul.. var tanken. Vilken jul? jo, 2010!! Sedan har den stått där och samlat damm (och dårligt samvete…)

Här snackar vi om ett långvarigt projekt. Hur länge? Hm, skammar mig men i 2009 hade jag vävit med oblekt vita inslag.. för då hade jag slut på dom röda jag använde i 2008… och i 2010 tog jag fram den igen, då började jag med bruna inslag.. Det bruna Cottonlinet gjorde jag slut på idag och fick i stället fortsätta med grönt..

Nu vore det väl som t-san om jag inte väver den färdig! Då, när jag satt upp väven kändes inte 10 meter som en evighet, jag har ju vävt löpare tidigare också och så många meter är smart när man först håller på..Gnislet av skaftens spakar fixade jag med lite silikonolja, den samma som till rocken, så nu bankar det bara, det orkar jag höra ihop med ljudboken. För efter 5 år borde jag väl slutföra väven, eller? Det som irriterar mig är väl att jag har haft otroligt god tid på mig att beställa mera rött…

3 kommentarer:

Olann - Wolle und mehr sa...

Wonderful weaving! Weaving is a special kraft and I wish to learn it in winter (have got a smal one for the table).What is your loom named?
Have a good time
Birgit

Guri sa...

Har ikke problemer med å se at dette er langtivev-prosjekt! Synes du er flink, jeg! Jeg hadde ikke orka å starte på noe så stort en gang! Men det blir kjempefint! Du vever veldig pent, med jevne jarekanter og alt!
Stå på; kan vel ikke være så mye igjen av de ti meterne nå?
Klem :)

solängel sa...

Så fint! Att lära sig väva står på att-göra-listan här. Och vävstol har jag. Men det var det där med tid...