söndag 29 december 2013

Försöker något nytt med gammalt från lagret

Jag ser att jag har spunnit över 7 kg garn i löpet av året. Så mycket har jag inte stickat, det är helt säkert. Nu får jag börja göra något med det, garnlagret alltså, sticka något av det. Så när jag nu hittade fyra härvor med tretrådig Merinoull från 2012 (132 gr, kedjetvinnad) tycker jag tiden var mogen att göra något av dom.

En kofta till kanske, varför inte?

Jag har i varje fall tappert börjat med en. Även denna har jag tänkt sticka uppifrån ner men inte med den vanliga raglanärmen. Genom en annan sida hittade jag contiguous varianten på Ravelry, den var så tuff, smart och enkel att den kan jag ju inte låta vara outprövad. Den känns verkligen som en spännande variant än så länge.

Garnet är grönblått men har mera grönt än det ser ut till på bilderna under. Det syns bättre i våra gröna fotöljer än den blåa soffan.. Stickor 4mm så det ska gå ganska fort hoppas jag. Nu har jag ju inte tillräckligt mycket av Merinogarnet till hela koftan men jag hittar säkert något annat tretråds som jag kan sticka vidare med. Annars kommer villsau ullen passa perfekt till den tror jag, bara jag nu får spunnit den ullen färdig då..

 

Ja, ja, medans andra försöker göra färdigt projekter med tanke på året slut så påbörjar jag visst nya.. Dt här är UFO nr 2 nu alltså…

2 kommentarer:

Lisa sa...

Men Herreminje vilket vackert garn! Det kommer att bli supersnyggt det där. En riktig festkofta om jag får säga vad jag tycker.
Ha en fortsatt fin kvällenförenyårsafton!

Kram, Lisa

LisaMatilda sa...

Ser fint ut!
Önskar dig ett Gott Nytt År!