onsdag 18 december 2013

Vilken känsla!

Vilken underbar känsla, helt fantastisk är den, en mjuk,gosig tillfredställelse, när man stickar av sitt eget garn. Så stolt man känner sig. Faktiskt ännu mera när man stickar av sitt lekfulla, egentligen ganska misslyckade handspunna garn..

Kardmaskin som jag fick av mamma har jag använt flitigt i höst. Äntligen fick jag ett handlag som fungerade på den, det gick upp ett ljus alltså. Efter detta kardfloret har det strömmat ut många flera. Här blandade jag inn dom gamla färgade resterna efter kamningen, dom som jag dom första gångerna var för snål för att slänga. Kan verkligen lova att jag känner mig glad nu, perfekt nuppigt garn blev det, så effektfullt och kul att sticka av.

Jag gjorde mitt bästa, blev tvungen att tygla min önska att släta ut alla ojämnheter och det blev till ett lekfullt garn som nu har legat och mognat. I midvintersnattens kyliga, mörka tid känns det skönt att ta fram det igen och sticka något av det.

Jag trodde nog att det skulle bli en tröja av garnet när det var färdigt. Kanske jag skulle använda det ihop med något passande köpt garn i vitt, som en effekt liksom. Men nu får det bli en sjal istället, en långsjal antar jag, för jag fick ganska mycket garn av dom floren jag kardade..

3 kommentarer:

Mia stickar sa...

Vilket härligt garn, lekfullt är nog alldeles rätt ord!

Unknown sa...

Så fint det garnet er... nydelige farger.

Meta sa...Vilket fint garn. Det kan nog bli något mer än en sjal.
Kram mamma