lördag 25 januari 2014

Koftan är inte färdig ännu, men…

… nästan. Jag trodde nog inte att garnet skulle räcka så här långt heller men nu är det nästan slut. Ärmarna är så långa som dom ska vara och jag har kommit ner på halva rumpan. Jag var ju tvungen att stoppa upp i stickningen och prova den för att se hur den blir och hoppas jag har garn till 10-15 cm till. Jag gillar mina koftor ganska långa. Men då borde jag kanske haft fickor också…. som vanligt får jag väl plocka upp och göra dom sist om jag ska ha några. Idag har jag konsulterat grannen med den goda smaken och fått ‘grönt ljus’ för bruna kanter och krage, var lite osäker på grå eller brun..

Nu har jag inte mycket mera garn kvar och i varje fall inte brunt. Men jag har ull så jag får väl spinna lite mera tretrådigt då. Kan ju vara skönt att trampa iväg med lite inköpta tops också ett par kvällar efter allt sträv med Rambouillet ullen…

På något sätt så tycker jag färgerna på garnet påminner meg om mina fiskar.. orange är nog inte favoritfärgen på kläder men dom här två gillar jag. Hoppas jag inte tog livet av dom nu för idag har jag rensat filtret igen. Men som man ser är resten ganska skitigt fortfarande så det går nog bra. Jag har fortfarande inte helt förstått varför vanlig renslighet kan ta livet av dom små…

4 kommentarer:

Unknown sa...

Varme og gode farger på koften din. Liker den ! ☺

Bodil sa...

Det blir ei flott kofte Mia :) Og så stolt du kan vera som har spunne alt garnet til den. Ha ein fin dag.

Mia stickar sa...

Den ser ut att bli superfin1

elle-melle sa...

Den blir flott!
Jeg liker at jakkene er side, og så må de heller ikke være trange. Klær som strammer eller er for korte er noe av det verste jeg kan ha på meg.
Det blir fint med brune kanter. Skulle ønske jeg en dag kunne ta på meg en jakke der jeg selv hadde spunnet garnet og strikket jakken:)