söndag 20 december 2009

Sockor av restgarn

 DSC00051 Stickade sockor på beställning från en av de finaste damerna jag känner, äntligen leverade, blev alltså färdig med något. Utsätter och utsätter saker som jag vet jag helst borde börjat med i förra veckan, här håller det inte med igår.. Restgarnerna minskade i varjefall lite.. Små sockor till barn går det ju inte åt så mycket till. Nu har jag bara ett antal mössor kvar, men det är ju faktiskt fyra kvällar kvar till inpackning – massor av tid, inte sant ;)

DSC00052

Men jag börjat fundera på vad det är för konstiga hälar jag stickar, är det så här det ska se ut som ? Jag lärde mig sticka hälar av Frau Meier när vi bodde i Schweiz, jag är inte helt säker på om det är sån dom ska se ut.. Får försöka hitta någon beskrivningar här hemma..

8 kommentarer:

Jorun sa...

Nå er jeg ingen profesjonell sokkestrikker, men den hælen ser vel grei ut den...?
Varmere breddegrader sier du..., joda her er varmt nok om sommeren. Våren er lang og mild, og sommeren er lang og altfor varm. Høsten er igrunn veldig kort og med mye uvær. Men vinteren er KALD! Det er ikke uvanlig at det snør selv om det ikke blir liggende... Og husene er skikkelig kalde om vinteren. Rått og ekkelt blir det... Her blir det aldri slik som en er vant til i Norge, med gode varme hus. Men allerede i februar begynner det å bli vårlig, så vi holder ut...

Unknown sa...

Hej Mia!
Ja det är tyvärr många som är allergiska mot julblommornas doft. Hoppas sonen din klarar av det då...det brukar mest vara den blå hyacinten som doftar starkast, och de vita är som regel svagdoftande.
Va du är duktig på att sticka! Så fina sockor du gör.De ser så mysigt gosiga ut att stoppa ner fötterna i.Det är många år sedan jag stickat, men vid sista flytten nu gav jag bort garn till nog 10 tröjor, som jag påbörjat men inte blivit klar med...så stickning är nog inte min grej ;-)
Ha en riktigt skön söndag nu, och
4:e advent!
/Kram!Karin

Britaiskogen sa...

Hei, søte sokker du har strikket. Det er ingen fasit på hvordan en hæl skal strikkes. Det beste er vel at vi har vår personlige måte å strikke på, så kjenner vi den igjen når vi ser igjen den senere. En slags signatur..fortsett med hælstrikkingen din du..

Bodil sa...

Flotte sokkar i fine fargar du har strikka. Lukke til med resten av strikkinga til jul :)

Birgitta sa...

Hej! Jag tycker dina sockor är fina och det finns ju många sätt att sticka hälar på. På Järbo Garn finns gratis mönster att ladda ner.
Gå in på: www.jarbo.se så finns det en flik som det tår gratis beskrivningar på. Där har jag hämtat mina mönster när jag stickar sockor.
Visst är det konstigt, att man ska vänta med allt till sista minuten. Jag är likadan.
Ha det gott nu.
Kramis Birgitta

Hobbygåsa sa...

Jeg synes hælene ser flotte ut jeg, så Frau Meier visste nok hva hun gjorde :-) Men det er jo mange måter å strikke hel på, YouTube har nok noe å by på tenker jeg :-)Sokkene er ihverfall fine, jeg liker veldig godt fargevalgene dine. Ønsker deg en riktig God Jul!

Mia stickar sa...

Fina är de iallafall dina sockar! HA det bra och stressa inte nu före jul!

Anonym sa...

jeg strikket lester for maaaaange år siden.. og da felte jeg slik på helen.. den ser helt grei ut.. vet svigermor pleide å felle av på en annen måte men det var på lester med spesielt mønster.. har også sett lester der fellingen går under helen med da går man på knuter.. ikke særlig godt..

Ha en koselig kveld.. klem fra mæ