söndag 13 december 2009

En husmors Luciahelg..

luciaHm, vad gör en medelåldrandes husmor på Lucia ? Städar huset !! Sån blir det när energin inte räcker till.. nu är det i varje fall rent här hemma. Kanske dags att börja tänka på julen..Jag tyckte det var mycket mera spännande att försöka mig på HTML-kodernas hemligheter ( varför ska det vara så himla svårt att begripa..) än att göra nytta denna helgen, igen ..

Nu är det bara att laga middag, börja stryka kläsberget, väva färdigt jullöparna, sticka dom sista paren sockor, och ännu en mössa till, min niece önskar sig en i julklapp, spinna ullen, det är ju fortfarande bara en vante, så var det pepparkakorna och pepparkakshuset, degen har stått några dagar i kylskåpet, och inte minst så borde jag väl kanske tänka i banor av julklappar, vad med väskan då, som jag syr, och koftan som jag stickar, skulle inte jag virka några disktrasor till i våffelmönster för att ge bort också.. Skönt att det är måndag i morgon så jag kan åka till jobbet och glömma bort allt man borde ha gjort, vi har ju fortfarande elva dagar kvar till julafton…!!.. - Är jag den enda som har svårt att komma igång?

10 kommentarer:

Åsa! sa...

Nej du är inte ensam Mia, jag har helt gått i stå! Känns som om det vore en månad till julafton...

Soili sa...

Tack för kommentaren på min blogg.
Rundkroka är jättekul.Det finns en speciell kroknål för rundkrokning men krok i båda ändarna.Hittade en japansk länk där dom visar på en film hur man gör.
http://www.clover.co.jp/movie/afuganbari.html
Det är hur lätt som helst och följa med.Eva i Stäket säljer kroknålar i sin webshop.

Birgitta sa...

Hej! Det är inte så viktigt om du inte får allt gjort innan jul. Du kan göra det efteråt istället.
Jag hittade en blogg häromdagen som jag tycker att du ska kolla in på, http://paindemartin.blogspot.com
Där hittar du mycket matnyttigt som passar dej perfekt.
Önskar dej en skön vecka.
Kramar Birgitta

promenader på landet sa...

Hej Mia! Html koder kan vara lite knepigt ibland, men du har ju lyckats få till snöflingor på bloggen i alla fall! Det är mer än vad jag har gjort! Må så gott! Kram Maria

LisaMatilda sa...

Glöm bara inte bort att njuta av adventstiden! Det mesta annat kan vänta.
Kram

... sa...

Ikke slit deg ut! Gjør det du har mest lyst til, og ikke glem å kose deg litt mellom slagene (det trenger vi i julestria).

Jeg har tatt bilde av ungene til julekortene, laget julegodteri og bakt litt i helga. Fortsatt gjenstår en del å gjøre, håper jeg blir ferdig med alt til julaften (det ble jeg ikke i fjor).

Jul blir det uansett :)

Strikkebesta sa...

VAnskeleg å kome i gong? Du har jo vaska! Det er vel absolutt å kome i gong! Html-koder er uforståelege saker, ja, men innimellom må ein vel prøve å gjere julereint på bloggen også:)
Ha ei fin arbeidsveke.

Hobbygåsa sa...

Hehe det kan høres ut som om du har kommet litt på etterskudd :-) Men det spiller ingen rolle - vi er mange som har det - og julen kommer allikevel - ferdig eller ikke ferdig :-) Kos deg med juleforberedelsene du, det tror jeg er det viktigste :-)

Living next to me sa...

Hei Mia , Da damen som vant trøste premien valgte hjertenål så trakk vi en til til Kina treleken , jeg bruker min som dekorasjon så en behøver ikke ha barn. Om du vil ha den så trenger jeg adr din. ;O)
Det er en kjempe søt gul kul sjiraff som søker nytt hjem . LAget av en søt eldre kineser.
KLem fra Frida

Unknown sa...

Hej Mia!Tack för din söta kommentar.Såg ju plötsligt att du har en blogg till...att jag har missat den?;-)
Va roligt att ni ska fira jul i Sverige i år! Det är något speciellt med att fira hemma hos föräldrarna ju.Och själv slippa stå med allt praktiskt hos sig själv.Då får du njuta riktigt rejält.
Vilken söt adventskalender du har.Jättepiffigt att låta den lilla tomten klättra uppför trapporna till stora tomten till julafton. Själv hade jag en kalender som en av mina släktingar i Danmark sytt, eller om det bara var en tant i största allmänhet, ja sak samma, där man hängde små julklappar. Minns att jag och min tvillingbror tyckte det var så spännande att titta på den och se en liten julklapp på morronen. Mamma sa till oss att tomten kom inte med presenter till kalendern om vi inte sov, så vi försökte allt vi kunde för att somna.God taktik förstås och ett bra sätt att inte bli avslöjad på, fniss.
Idag snöar det faktiskt lite grand här men det lär inte ligga kvar, men ändå mysigt att se stora flingor dala ner från skyn.
Hoppas du har en fin dag! Jag blev matt när jag läste alla dina olika projekt av handarbete och annat du har på G.Du är då både flitig och duktig.;-)
Kram till dig och din dag!/Karin