söndag 16 maj 2010

Först motsols, sen medsols..

shetland hvit ull

Det regnar idag så jag tyckte det var en dag bra att spinna färdigt mitt vita Z-garn. För en månad sen var tankarna fulla av..’ först motsols, sen medsols, först motsols, sen medsols..’ Tur var väl det för nu när jag stod där med nästan 50 gram vit ull i handen, eller rättare sagt runt armen, och funderade på vilken håll var det nu jag skulle snurra sländan åt, så var det just den trallen som dök upp i huvudet igen..

z-spunnet garn z-spunnet garn

Först motsols, sen medsols.. Den sländan här med trissan i botten tycker jag är den lättaste att tvinna garnet på, medsols. Men nog känns det bakvänt. Gillar faktiskt garnet bäst när det sittar där färdigt på garnvindan, då känner jag att det varit värt allt sträv..

z-spunnet garn z-spunnet garn

Så blev det då en härva vitt Shetlandsgarn. När jag skulle väga garnet så fungerade inte min lilla våg, trodde kanske den hade tagit kvällen, men vi närmare tillsyn visade det sig att någon varit och norpat batterierna. Sån kan det gå.. Men någonstanns runt 90 gram skulle jag tro, jag har lite entrådigt kvar på den ena stolsryggen…

vitt shetlandsgarn

Så nu ska det väl vara ca 300 gram tillsammans då, tillräckligt till ett par vantar i tvåändstickning hoppas jag.. Har nog tänkt att spinna 100 gram till av den vita ullen, men när ska det bli färdigt? Det mesta av min tid går ju åt till trädgården nu..

z-spunnet garn på håndtein

..ja,ja, jag vore ju dummare än tåget om jag trodde att det inte blir flera regniga dagar i sommar ;)

 

7 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Tjusigt, men vad svårt!
:)

Anonym sa...

så deilig og mykt ut det hvite garnet..

kikk på den her linken så ser du hvordan jeg hekler de sammen.. men, jeg går motsatt vei med kroken.. fikk ikke til slik hun gjør det.. i tillegg bruker jeg kjedemaske ikke fastmaske.. fantastisk mye flott her..

http://attic24.typepad.com/weblog/joining-asyougo-sqaures.html


kos dæ.. så høres vi etter 17. mai :)) klem

Uttan sa...

Mycket jobb och mycket tålamod men bra blir det!!!!

Kram!

fale artut sa...

Så Majsigt det ser ut!

Bodil sa...

Nydeleg garn, og flotte fargar :)

Birgitta sa...

Vilket härligt garn du spunnet. Och nog blir det fler regndagar. Här har vi haft en sådan idag. Men vi har fått sommar efter vinter. Ingen vår i år. Igår kom den riktiga värmen.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Mia stickar sa...

Oj vad jag beundrar dig! Jag har ju fått prova spinna hos ANja så jag vet hur svårt det är!