fredag 10 december 2010

Somewhere over the rainbow..

Så har jag spunnit ullen som var längst till höger. Regnbågen bjuder nog på klarare färger än vad det här garnet gör, men likaväl så massa färger så här års är aldrig fel. Lite fel och grumsiga färger, precis som tavlan jag började med förra året i december, den som blev den sista, sen dess har jag inte tagit i pensel och palett.. Men i skillnad mot tavlan som kan förbättras i färg och form så blir garnet som det blir. Alldeles för långt mellan färgövergångarna, ändå delade jag topsen i åtta bitar på längden.

Nåja, härvan slutade på 85 g/ 158 m (185,5 m/100 g – worsted) av Brasil ullen.  Tvinningen (navajo) blev bra, garnet bortimot perfekt balanserat, så skruven måste ha varit i riktig position den här gången…

… och något ska jag nog hitta på att göra med det här garnet också..

6 kommentarer:

Mia stickar sa...

Du är en inspiratör med allt ditt spinnande, ser så jämt och fint ut!

Ingela sa...

Vilket garn vackert att förvara även i härvor!!! Du har blivit en riktig fena på detta!

P.s. Dina kakor igår såg verkligen goda ut!

Kram Ingela

Mimmi Hek sa...

Vilka underbara färger nu när vi ser vittöverallt annars. Är det du som målat tavlan som står nedanför härvan? I så fall, vad är den målad i? Jag har precis börjat testa lite i akryl. Har använt aqvarell förut.

Helena sa...

Hur blir garnet jämntjockt? Att inte bli tjockare, tunnare, tjockare. Det är säkert kul att kunna spinna, tänk vad pigorna fick göra förr i världen.

Birgitta sa...

Så fint garn du spunnit. Alltid lika roligt att se vad du åstadkommit sedan sist.
Ha en mysig fredagskväll.
Kram Birgitta

Uttan sa...

Oj vilka färger....härligt!!!

Tack för Dina goa ord om Vår Make over i sovrummet.

I morgon blir det Julbord med Mannens jobb i Ängelsberg. Vi var dit i fjol också....lagom mycke mat.Bara de har lutfisk för det älskar Jag!!!!!

Trevlig Helg!

Kram!