lördag 4 december 2010

Jag blev bara tvungen att försöka lite till..

När jag till slut hade vaknat idag och stod inne på badrummet så kunde jag inte låta bli att dra lite i mitt färgade garn, och det hade faktiskt nästan inte tovat sig alls. Det gick hur enkelt som helst att dra isär ullen. Ska nog inte bli några större problem att spinna av det heller. Nu vet jag också att färgen kommer starkast fram när garnet är torrt. Såg lite konstigt ut igår, det ska erkännas, men nu kan jag inte vänta på att få spinna av det. Grönt är helt enkelt min favoritfärg. Det konstiga är att hela badet luktar ättika men sticker jag näsan in i garnet så luktar det bara härlig Milo.

Så även om grön är min favorit så älskar jag färger, ju mer ju bättre. I min kit som jag köpte fanns ju sex färger att välga mellan så nu har jag provat dom alla! nej förresten, inte den svarta, garnet ser ju ganska sotat ut ändå när jag färgade på grå ull.

Men vilket kletjobb det här är. Jag har ockuperat hela köket i flera timmar i eftermiddag, samtidigt som jag verkligen har försökt att inte lämna några färgspår efter mig. Jag har prövat två olika tekniker, svampat ut färgen och lagt topsen ner i små färgskålar. Så här långt kan jag nog säga att jag gillar det svampade resultatet bäst.

Se vilka härliga murriga toner det grå garnet har fått. Garnet blev så varm i micron efter 3x3 minuter att kortaste vägen blev kökskran. Det kan gott hända att det är smartare att färga det färdiga garnet men jag tror att spinningen blir mera melerad om jag färgar topsen. Det är i varje fall det jag hoppas på. Tretrådig navajoply till exsempel, borde avslöja alla färgövergångar men på ett mindre markant sätt, eller?

Garnet längst till höger är det som jag la ner i skålar, jag tycker nog det ser lite för ensartat ut, inte alls lika kul som det på sidan. Gissa om jag just nu är glad att jag beställde 2 kilo garn från tyskland. Det finns liksom nog ull att ta av, men frågan är om jag inte ska sända iväg en ny order, ullen krymper med otrolig fart.. Men, nu får jag skärpa mig och få lite fart här hemma. Hur kul det än är med kreaktiviteten så kallar allvaret på mig ( och kylan..) Måste ut och handla till kvällens fisksoppa!

1 kommentar:

Sjömans-Elin sa...

Schysst färgning! När jag färgar har det mest tovat ihop sig hittills. Inte så att det är omöjligt att spinna, men så där lagom att det blir lite segt. Fast det bör kanske tilläggas att jag använt karamellfärg.

Jag är inte vidare värst hajj på navajoplajjande, men jo, övergångarna brukar bli mjukare när man använder den tekniken. Men det är klart, det beror ju på hur du spunnit ihop topsbandets olika färger. :)

Förresten gillar jag verkligen topsbandet till höger. Jag tror det kommer bli finfint när du spunnit det.