söndag 19 december 2010

Små barn, små bekymmer – stora barn, stora bekymmer!!

Grå Shetlandsull, tvåtrådig 89 gram/ 181 meter (201m/hg – worsted), helt otroligt mjukt efter all den sträva skottska ullen jag har spunnit av i det sista.

Små barn, små bekymmer, ja… Nu är det stora barn jag har, 18 & 20 år, och stora bekymmer. Dom åkte till London över helgen, skulle se på Manchester United matchen, den som blev utsatt från lördag till söndag, så innan dom reste i torsdags var dom tvungna att boka om flygbiljetterna hem till måndag morgon. Men, nu så ville det sig inte bättre än att det snöar i London. Fotbollsmatchen blev inställd…

Men det blev ju flygen också, både Heathrow där dom har flygbiljetter idag, och Gatewick, där dom har flygbiljetter imorgon tidigt.. Aj,aj, vad gör en stackars mor och far? En natt till på hotell blir det i varje fall och helt säkert en ny flygbiljett på tisdag. Det ska snöa hela dagen imorgon också har vi sett…

Hoppas bara mina grabbar kommer hem före jul!! Gissar att liten tycker det är skönt med lite extra skolking från skolan, det tycker nämligen inte jag. Stor har ju semester så han har all tid i världen.. Men vad kan man göra? Kan ju inte gärna be dom simma över Engelska kanalen heller.. Snacka om julestrid!!

 

Tvåtrådig, handfärgad brasil ull. 90 gram, 325 m (357,5m/hg – fingered).

 

Så vad gör man nu, när flera timmar har gått åt till spinning istället för nagelbitning? Går ut och skottar snö kanske?

13 kommentarer:

Nanne sa...

Vel, det er de "ikke helt rett fram" historiene som blir de gode historiene i etterkant. Skjønner godt bekymringen, men de er ihvertfall to. Ungdommen har kansje ikke noe imot ett ekstra døgn i London heller? Fortsett med spinningen du, slik at neglene også er pene i juleselskapene........

Mimmi Hek sa...

Jobba fysiskt är nog bra men jag gissar att du hellre spinner. Spara naglarna. Dom klarar sig säkert I London.
Kram

Ingela sa...

Hej där!

Förstår om du är nervös det hade jag också varit samtidigt tror jag säkert att de klurar ut hur de ska göra. Ungdomar är generellt mer drivna idag! Mest taskigt med matchen skulle jag tro!

Mia stickar sa...

Hoppas snöandet ger sig så de kommer hem till jul! :) Men ungdommarna idag klarar sig bättre än vad vi gjorde! Fina härvor gör du!

Tigris Predikantan sa...

Precis vad jag sade häromdagen till min sambo. Men han tycker inte som jag, han tycker de klarar sig utmärkt och därför behöver man inte oroa sig. Visst är det så men nu förstår jag mina föräldrar (när de levde)!

Birgitta sa...

Hej! Killarna klarar sej säkert bra och de är så stora att de kan ta hand om sej och turen att få bo på hotell och inte ligga på golvet.
Så fint garn du spinner. Förstår att du blivit kompis med spinnrocken nu.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Pixi sa...

JObbigt sånt...Ja man mår inte bra när ungarna är i "nöd" ,det känns ju så iaf.... Ska hålla tummen för att de kommer hem snarast!!Snyggt gaaaaaaaaaarn du gjort(som vanligt) God Jul om vi inte hörs innan,kram kram =)

Turid Holm Flaa sa...

Hei, er innom for å ønske deg noen fine juledager. Ser fram til å titte inn til deg også i det nye året.

Klem fra Turid

fale artut sa...

Jag skrev lite om kabeltvinnat garn på ditt förra inlägg! God Jul!

Bestemor Drillo sa...

Klart du er bekymret!!Men disse ungdomene i dag klarer av det meste!
Snart har du dem hjemme !
Ha en god dag uten for mye engstelse!
Klem!!

Åsa! sa...

Hoppas du har fått hem dina killar?

MiA sa...

Men himmel vilket vackert garn! Hur gör du för att få så starka färger? Jag tycker jag häller i massor av ättikssprit och ändå blir det bara pastelligt gång på gång...

LisaMatilda sa...

Stora problem för den som ska ut och resa i dessa dagar... Hoppas att dina pojkar är hemma snart!

Önskar dig en glad och god jul!