fredag 3 december 2010

Grönt är skönt.. eller..

Nog är grön skönt, det är faktiskt min älsklingsfärg. Idag var jag bara tvungen att försöka färga ull med dom syrafärgerna jag köpte förra vintern. Dom har ju bara legat där och samlat damm. Sagt och gjort, ivrigt satt jag igång, men hur gör man?

Blandade tre olika färger; grön, blå och gul. Resultaten är ju ganska olika, dom vita tog självklart mest färg, men det gråa garnet har egentligen en ganska härlig mossgrön färg. Ett blev mera gult, det andra mera blått och till slut åkte det tredje ner i blandningen og blev ganska kraftigt knallgrönt..

Det sista blå la jag ner grått garn i, helt misslyckat men kanske det blir kul när jag spunnit det. Om det nu går att spinna av den här ullen. Det känns nämligen som det har tovat sig lite, speciellt efter minuterna i micron (den gamla förståss!) .. Nåja, man lär sig.. Nästa gången ska garnet få ligga i blöt längre, jag ska blanda mera färg och låta det dra in ordentligt…

Nu hänger jag det till tork så får jag se hur det ser ut när det torkat. Men jag är tvungen att erkänna, jag ser fram mot att spinna det!

7 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej vännen så fina färger det blev! Hoppas det går bra att spinna det gör det nog, du är ju sååå duktig på det! Ha en bra helg kram från Maria

Unknown sa...

Flotte farger =)

... sa...

Oj, så fine farger! Og det blir helt sikkert veldig flott også når ulla spinnes. Jammen er du dyktig, Mia!

Tusen takk for tips om indigo, hadde vært veldig artig å prøve å farge med det. Har notert meg, og skal bestille frø jeg også.

Ønsker deg en fin helg :)

Åsa! sa...

Den där knallgröna hade min son älskat! Ändrar garnet mycket i färg efter att det torkat?

Önskar dig en fin helg Mia!

Anonym sa...

likte den mørke best.. må innrømme at grønn ikke er min farge :) og hva skal det bli av dette da ??

har ikke fått med meg alle innleggene under her bare skumlest.. har skrudd IKEA møbler for livet og pakket ut 4 paller med flyttegods.. litt til så kan vi kalle dette et hjem:)

god helg til deg.. her er det iallefall ikke tid å bake hverken det ene eller det andre :) klem fra mæ

Mia stickar sa...

Visst är det kul att färga! Men jag vet inte om jag skulle våga färga ospunnet!

Mimmi Hek sa...

Vilka häftiga färger!
Är det inte lättare att spinna först och färga sen?