onsdag 8 december 2010

Nedskjäringar i skolans budget till nästa år?

Ja, han föreslog faktiskt det min förstfödda, när han såg mig med stickningen  framför TV,n. Ett väl genomtänkt förslag tyckte nu han då, istället för att ta hem alla alster som skapas, som ingen vill ha menade nu han, men jag har faktiskt huset fullt av värdefulla små klenoder som har knåpats ihop av små fingrar tidigt i skolåldern. Dom försvinner inte bara för man renoverar ett rum, dom är kvar, år efter år, han får bara vänta och se när han själv får barn.

Men i varje fall då, tillbaka till hans nerskjäringar. När man har stickat en sjal en termin så kan man laga sockor av den i nästa. Sockor kan bli vantar, som kan bli en grytlapp o s v… Jag måste ju faktiskt skratta med honom för detta är inte första gången han har sett mig göra precis det i höst. Först har jag stickat en sjal som jag sedan använt som ‘garnnystan’ till nästa sjal… Nu är jag igång igen, den polokragen jag stickade av mitt första navajoplyförsök på sländan är nu snart omgjord till en liten trekantsjal. Inte utan att jag är rädd om dom garnerna jag själv har spunnit. Är jag inte helt nöjd så får jag väl göra om det, man blir lite snål .. sparsam…faktiskt…

 

6 kommentarer:

Mimmi Hek sa...

Du är så himla duktig och påhittig!

Birgitta sa...

Visst är det bra att det går att riva upp och sticka något annat.
Ser att du har en fin duk på bordet.
Kram Birgitta

Mia stickar sa...

Visst ska du va rädd om ditt egenspunna!

Nanne sa...

Hm.... minner meg om Prøysen.... Gutten som skulle lage syskrin til mor.... tilslutt så ble det ei brødfjøl..."men at det er en nyttig ting, kan ingen komme fra...."

Ingela sa...

Skönt att ha något i händerna. Tänk vad drömmar man stickar in. Ja, det är som med dem ibland så slår de in och ibland så får man satsa på "Gör om gör rätt" ;-)

... sa...

Det fine garnet som du har lagt mye arbeid og omtanke i må ikke gå til spille. Det må bli til noe som du er fornøyd med og vil bruke!
Gleder meg til å se trekantsjalet.

Ha en fin dag :)