söndag 18 mars 2012

Ibland känner jeg mig halvblind..

Ibland känner jag mig halvblind. Egentligen ser jag väl inte så dårligt, klarar mig ju fortfarande utan glasögonen om jag inte ska fokusera speciellt på något smått – jo jag kan läsa utan men jag blir så himla trött då..

Men hela lördagen kände jag mig handikappad, trä tråden i en synål, det kan jag ju bara glömma! Då är glasen på näsan och händerna nära, nära närmaste lampa. Bom, bom, bom.. och till slut så träffar jag ögat. Det tar hur lång tid som helst att sy..

Efter att den varit slängd över soffan i en evighet så har jag nu gjort färdig koftan, alla trådar är fästade (med stoppnål, den går fortfarande bra att trä..). En tur till Stoff og Stil löste mina kantproblem och fixade knappar å nu ligger den här till tork, tvättade upp den i Milo när jag var färdig (vattnet blir fortfarande helt skitigt..), både fär att få sträckt den lite och för att garnet filtar ihop sig också. Nu är det inte lika lätt att se övergången mellan det kammade och det kardade garnet.

Så, vad var det jag sydde med sytråd? Jo, nu är insidan kantad med gammalrosa band. Det blev en del meter innan jag var färdig och banden ska ju sys fast på två sidor, hela lördagen gick åt, men jag tycker faktiskt resultatet ser fint ut. Jag vek in kanterna och sydde bandet rätt på sidan av den sömmen som blev. Jag sträckte bandet medans jag sydde så tröjan är fortfarande lite elastisk i kanterna. Nu ska jag bara vänta på att den blir torr.

8 kommentarer:

elle-melle sa...

Har du spunnet garnet til jakken selv?
Det må være fantastisk moro å et plagg hvor man har spunnet garnet selv. jeg har akkurat startet min "karriere" bak rokken - (heter det - bak rokken?), men det er fryktelig vanskelig synes jeg, og tungt.
Jeg kan slett ikke tre en nål, verken stoppenål eller annen nål uten briller, godt lys og tålmodighet:)

Unknown sa...

Flott jakke =) Så moro når alt er hjemmelaget =)

Lisa sa...

Vilken luksus att kunna åka till Stoff&Stil! Jag får nöja mig med katalogen och Internet...
Känner igen det dsär med att trä nålar. Jag får kämpa när symaskinen ska träs. BLÄ! Måste hitta en lösning så jag kan använda förstoringsglas. Jag ber maken ibland, men han finns inte alltid till hands.
Borde skaffa progressiva glasögon men jag vägrar! Tyvärr är det snart dags = /

Kram, Lisa

Åsa! sa...

Så fin den blev!

Förr eller senare åker vi på de där läsglasögonen är jag rädd.

Bodil sa...

Det er litt av ein jobb du har hatt, og så flott resultat :) Så smarte og fine band.

fale artut sa...

Men söta Du, det går mycket bättre att spinna med glasögon! Man måste ju SE om man skall göra något! Jag köpte mig ett extra par på en gång, snikvariant, men med rätt glas, för det är så bra! Bättre syn åt Mia! Kram!

Mimmi sa...

Så fin din kofta blev!
Det finns en väldigt fiffig nålpåträdare som min mormor hade. Har inte sett den på många år förrän nu när vi var på symässa. Jag fann den i en monter där dom hade en massa bra att ha-saker. Hade jag visst om dina problem med nålträdning då skulle jag köpt en och skickat dej. Kanske kan komma ihåg det till nästa år.
Kram

Lilli sa...

Så jättefin din kofta blev! Och det är väldigt snyggt med bandet som täcker sömmarna :) Det är välgjort och ser proffsigt ut!