måndag 20 januari 2014

Sju års olycka?

Ja ha, så vet jag det. Livlängden på ett par glasögon tycks vara ganska precis fyra år.. I morse när jag skulle ta på mig dom så sprack det ena glaset, snopet! för jag ser ju inte skärmen utan, eller det som står på skärmen då.. Tack och lov satt jag med prosektor hela dagen och kunde fusktitta på storskärmen. Dyrt, sa regeringen. Tråkiga pengar som ska ut men jag var ju bara tvungen att lyfta av röret och boka tid hos optiker redan idag. Glasögon måste jag ha och till min lilla förvåning (ja, lilla förvåning, för jag hade nog innerst inne märkt det..) så var jag tvungen att ha starkare glas. Nu var det ju en kampanj med två par glasögon till priset av ett och tar man med läsglasögonen som jag tiggde med mig – jag måste ju kunna se! så får jag väl trösta mig med att det inte blev så blodigt.. Så hur är det? Gäller sju dårliga år för glasögon också eller är det bara speglar? Dom här på bilden, mina gamla alltså, dom slängde i varje fall optikern rakt ner i soppkorgen, ‘se-på-fan’ lim och eltejp var liksom inte grejen…

(januari 2010)

5 kommentarer:

elle-melle sa...

Så kjedelig når brillene går i stykker.
Jeg ønsker meg nye, ikke fordi mine er i stykker men fordi jeg begynner å bli lei dem jag har, - men det er så dyrt!
Håper inderlig ikke det betyr 7 års ulykke!
Lykke til med nye i alle fall:)
Kanskje det blir 7 års lykke?

Åshild sa...

Mine knuste ikke, men jeg så for dårlig og jeg innser at jeg burde ha byttet lenge før.

Meta sa...Icke då gumman !
Det gäller bara speglar. men vad bra nu kom du ju iväg till optikern.
Kramis mamma

Mia stickar sa...

Fasan är ju att glasögonen går sånder! Både priset för nya och tiden utan! Jag kan köra bil utan men närseendet är det illa med så då är det att släpa ständigt på läsglasögon! Lycka till med de nya!

Lisa sa...

Det är skiiit när man måste köpa nya glasögon! Kul med förying men det är ju inte gratis direkt :( Huvudsaken är att man ser bra och du kommer att se en helt ny värld nu ;-)

Kram, Lisa