söndag 27 september 2009

Har du tröttnat på pajer ? Det har inte jag…

  DSC00003

Vad ska man göra då, med trädgården full av plommon. Var ju tvungen att räfsa ihop fallfrukten imorse och slänga på komposten, det tycker jag inte är särskilt kul… Vi äter plommon, i massevis, men tack och lov så finns det också massa recept på pajer , den här  hittade jag på recepten.se, kanske inte den billigaste och snabbaste men är det söndag så är det…

DSC00004 DSC00005  

Nu får jag dessvärre inte köpt mandelmassa här i Norge så det blev marsipan i stället, men det är ju minst lika gott. Jag är inte änns säker på att begeppet finns, i Norge lagar man kransekake, och den degen påminner mig väldigt om mandelmassa.Tycker man om  olika smaker, surt och sött samtidigt och smaken av marsipan mot citron, ja då tycker man om den här pajen.

DSC00001DSC00002

Gjorde faktiskt denna pajen förra helgen också,..

DSC00010

… men då klarade jag av konsten att glömma den i ugnen lite för länge, sån går det när man samtidigt sitter här…

Victoria plommon 

10 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Jeg leser så magen rumler, det ser så godt ut alt sammen! Ja kanskje ikke den sortbrente da :-)Godt å se at andre klarer slikt også, ikke bare meg :-)

promenader på landet sa...

MMMMM paj det bästa som finns! Kram Maria

Mia stickar sa...

Pajer är det bästa som finns! Både mat och efterrättspajer! Tyvärr har vi inga plommon.....

Bestemor Drillo sa...

HEI ! Jeg skulle ønske du var min nabo,med alle de nydelige paiene du lager . Da kunne jeg jo ha kommet på kaffe. Klem !

Margrethes hus og hage sa...

Åh, det så godt ut! I morgen skal min mor få med seg noen epleposer hjem :) Og tilbake kommer det eplekaker til fryseren min! Deilig!

Hilsen Margrethe

Åsa! sa...

Inte tröttnar man på paj inte! Ser jättegott ut!

Eva i Halmstad sa...

De där med att glömma i ugnen när man sitter vid datorn känner jag igen, och maken med =)
Ha de gott på dej.
Eva.

Anonym sa...

Så trevligt att du hittade mig, för nu hittade jag ju dig där ute i cyberspace...och en hel massa nya intressanta bloggar i din lista. Jag stoppar genast in dig hos mig också. Kul, kul!
Och olika falla ödets lotter i trädgårdsvärlden. Vi har ett enda plommonträd, sisådär 20 år gammalt. I år bar det frukt för första gången på allvar och vi väntade och väntade på att de skulle mogna. Så kom en liten oväntad storm, allesammans blåste ned och jyckarna käkade upp rubbet!

bean emäntä - bea's sa...

Pajen såg god ut! Och björnbären i ett äldre tillägg! Mums! Oj vad jag saknar dem, har inte hittat dem naturen i Finland. Vet inte ens om de växer här överhuvudtaget...

Angel.Pearls sa...

Underbar plommombild -den sista alltså! Ha en fortsatt fin vecka//Eva