torsdag 24 september 2009

Knäckig, delikat björnbär paj

DSC00027

Dom glänser som guld när där dom ligger och väntar på att komma upp i smeten björnbär, från egen trädgård. Nu har jag haft björnbär några år men jag kan inte komma ihåg att dom varit så stora någon gång, och så många. Jag bor ju inte direkt i dom varmaste områderna av detta avlånga land. 5 dl blev det ivarje fall när jag var ute och plockade i eftermiddag. Tycker det var en bra skörd och ännu bättre, det sitter många, många mera kart kvar !!

DSC00025

Idag har kakmonstret( mig själv alltså..) lånat receptet från Marina. Detta är kanske inte direkt en viktväktervariant, men god är den, framför allt för att kanterna och den yttersta delen av skorpan faktiskt leder tankarna mot havreflarn!! Jo, det är helt sant, den är så där lagom halvseg när den har fått stått på bänken en stund och blivit ljummen.

DSC00028DSC00029

Ja da, familjen börjar bli bortskämd med kakor och annet gott och äpplebakningen har inte änns börjat, just den här smeten får mig att tänka på äpplen eller McDonalds Apple Pai, ska alltså försöka den samma med äpplen..DSC00030DSC00031

Precis som igår så var den här borta på ett ögonblick, med fyra + en i huset som tycker om sötsaker blir inte goda pajer gamla…

Tar gärna mot flera tips :)

5 kommentarer:

Jorunn Pedersen sa...

Mmmm... det ser virkelig godt ut!

Hobbygåsa sa...

Oj enda mer kake! Dette er ikke bra for en kakemons som meg hehe. Jeg er ikke så flink til å bake, og har noen få "sikre" oppskrifter jeg bruker - ingenting fancy, men garantert bra resultat :-) Dette ser så godt ut at jeg lurer på om det blir vafler i høstsolen i dag - ha en fin helg!

Uttan sa...

Å jag älskar Björnbär å vad jag blir sugen....men jag "håller igen" vet inte om jag kan kalla det banta men byxorna var så trånga och det vällde över så konstigt :( så jag tänkte det blir billigare att inte äta så mycket än att köpa nya byxor;)

Ha en Bra Fredag!
Kramar!

TorAa sa...

Bjørneær er rett og slett bare herlig.
Vi har en busk, som har gitt oss mer enn 3 liter. Helt utrolig. Så nå har vi sikret oss for vinterens desserter også. Hurra;-))

Carol sa...

Mia your first blackberry photo is stunning... the reflection in the berries making it look golden. Wonderful! How delicious everything looks!YUMMY!