onsdag 25 november 2009

Julens disktrasa,så då är man väl igång då..

våffelvirkning 

Jag gjorde det faktiskt, våffelvirkningen alltså, jag läste här på sensommaren om våffelvirkning, något jag faktiskt aldrig prövat. Det irriterade mig lite att jag inte änns hade hört om det, när det handlar om virkning så trodde jag att jag var ‘utlärd’ efter 35 år med virk-kroken i handen ( nu har jag då lärt mig i barnskolan att man inte kan skriva två k efter varandra ..), men HA, HA, hur kan man vara så dum !!     Är det inte härligt, man får alltid lärt sig något nytt!! Skulle önska mig 36 timmar i dygnet..

 våffelvirkning

Som englemasker ( änglamaskor/ kärleksknutar), hade inte hört om dom innan jag fick en virkad sjal av en väninna, –jepp !!, kan det nu..  och krepsemasker, jag har en arbetskollega som hade stickat en babyjacka och på den nedersta kanten skulle man virka krepsemasker, kräftmaskor på svenska. Självklart så kom den uppgiften att hamna på mig, att tyda beskrivningen, och virka några bakvända fastmaskor som faktiskt blev väldig fina och användbara som avslutning..

DSC00009

Men nu har jag ju upptäckt att det finns en hel värld av kunnskap här ute, så mycket som jag inte kan men som jag  vill lära mig, jag törstar efter utmaningar, och så fint att det finns så många inspirationskällor att hämta av :) Lär mig mer !!!

virkad disktrasa

Detta skulle ju alltså bli min grytlapp nummer sjuttonhundra, det var i varje fall det som var planen, men så började alla runt omkring sticka disktrasor.. = nya idéer, så varför inte?? - istället för att laga en ögla att hänga den i blev den slängd ner i diskbaljan och fungerar ju alldeles ypperligt !! Nu har jag börjat pynta köket till jul ..

9 kommentarer:

Anonym sa...

det mønstret kan ikke jeg heller!!! har nok sett det før, men aldri prøvd meg på det.. det så flott ut og hvorfor ikke bruke det som vaskeklut eller kopptue..genialt!!1

ha en fin dag.. klem fra mæ

Mia stickar sa...

Tycker mig vara en god virkare men våffelvirkning kan jag inte, du bräcker mig med flera våffellängder! Jag har faktiskt stickat två disktraskor så välkommen in i disktrasornas värld!

Britaiskogen sa...

Hei, vaffelstrikk er jammen flott! Det kan ikke jeg, men ser at du har taket på det. Lurt å strikke disktrasor*/oppvasktue ;-)

Åsa! sa...

Snyggt! Vill minnas att jag sett någon utav pensionärerna på äldreboendet där jag jobbar haft någon pläd med detta mönster.

Hobbygåsa sa...

Stilig! Jeg kan heller ikke dette - ja er det ikke gøy å lære noe nytt! Særlig med blogging og alle forum som finnes tar det jo helt av :-) Hver dag ser jeg noe nytt jeg vil lage, og nye ting jeg vil lære - JA til 36 timers døynet!!!

cecilie-design sa...

Tack snälla Mia! Jeg var litt i tvil om de merkelappene, følte det ble litt pretensiøst å skrive navnet mitt på... Men nå prøver jeg og ser hva folk synes.

Klutene var forresten kjempefine, jeg visste ikke at det gikk an å helke på den måten!

Skal vi starte kampanjen JA TIL 36-TIMERS DAGER I NOV/DES...

Bestemor Drillo sa...

Gamle meg har ikke heklet slikt mønster heller, men kanskje du har satt i gang ballen nå;) Fint mønster i alle fall! Ha en fin kveld! Klem!

Åsa! sa...

Du har en award att hämta hos mig!

Strikkebesta sa...

Det vart no i alle fall ein uvanleg vakker oppvaskklut. (På norsk kan vi faktisk ha to k-ar etter kvarandre:))