måndag 23 november 2009

100 gram spunnet shetlandsull och en vante

DSC00001

Nu har jag spunnit mina första 100 gram ull någonsin !! Otroligt att det faktiskt blev ett garnnystan, nåja garn och garn, det blev i varjefall ett nystan med två tvinnade ulltrådar i olik kvalitet, och det måste man väl använda…

DSC00016

Det blev till en modell à la Lovikavante, just det, en vante, för den andra bunten med 100 gram ull har jag ju inte spunnit ännu.. Stickade med strumpstickor 4,5 mm och la upp 28 maskor. Det var kanske lite för små stickpinnar, vanten blev lite hård, men när jag fått borstat upp den så blir den mjukare..

DSC00017 DSC00014

Vad då, knöligt?? Det ska då synas att den är hemgjord, eller ?? Och när den blir ‘hårig’ så syns det väl inte.. Jag är bara så himla stolt av att det faktiskt blev ett garn som höll, det gick inte av en enda gång – faktiskt!! Nu kommer bara den stora prövelsen att få lagat garnnystan nummer 2 lika tjockt :) Det är bara att ta fatt i sländan, igen.. Om någon undrar, det var jättekul !!

6 kommentarer:

Strikkebesta sa...

Du er skikkeleg effektiv! Og votten vart veldig fin:) Lukke til med vidare spinning!

Bodil sa...

Så flink du er, og så fin vott. Eg og har prøvd meg med handtein, og det er ikkje så lett. No har eg kjøpt meg rokk og kosar meg med spinninga. Lukke til med vidare spinning :)

Meta sa...

Goder afton !
Du är helt otrolig Mia.Att bara komma på tanken att spinna ull. Men du är så härlig. Vilken fin vante det blev.
Kramar mamma

Hobbygåsa sa...

SÅ flink du er! Helt enig, det viktigste er at du har det gøy - men her er jo resultat skikkelig bra også. Votten er kjempefin, bare børst den litt så den blir litt fluffy - og lykke til med neste 100gr og neste vott!

Birgitta sa...

Hej! Vad duktig du är att spinna och stickat av det har du redan gjort.
Jag har två gröna löpare kvar men jag kommer inte ihåg hur långa de nu, men jag ska packa upp mina saker i morron och då kan jag kolla längd och pris om du vill. Det är inte så konstigt att du inte har sett dem, för jag har nog inte visat dem på bloggen. Vävde dem till förra julen.
Jag kan maila dej i morron.
Ha det gott.
Kram Birgitta

... sa...

BRAVO :)
Votten ble kjempefin! Lykke til videre med spinning og strikking.