söndag 12 december 2010

Idag har jag inte spunnit något alls, ännu…

Nej, faktiskt inte, för idag har jag fixat lite både ute och inne. Skottat raka och fina gångar runt huset, det har ju inte varit kallare än minus 6 grader så det är bäst att passa på. Idag har jag också kommit ihåg alla småfåglar, dom har fått mat, både frön, jordnötter och talgbollar. Iår har jag spridit dom runt om i trädgården så det kanske finns en liten möjlighet att se dom genom fönstrena också. Men fönstren har jag ju tätat ihop. Jag var så luta less dom vita gardinerna, behövde lite färg. Vitt och kallt ute passar dårligt med vitt och kallt inne tycker jag så när KIDS hade billiga julgardiner slog jag till. Nu är det jul..tralala.
Man borde aldrig julstäda, det slutar alltid med mera jobb!! Jag var tvungen att ordna peisestua nere, får  ju besök i mellandagarna och dom måste ju få plats, se vad jag hittade, väven!
Eftersom fjolårets inslag var oblekta så får jag väl ta bruna iår. För två år sedan startade jag med röda. Kul, för då ser jag kanske hur många år det tar att få färdigt 10 meter varp! Gillade aldrig den här uppsatsen, färgerna blev fel och väven ville inte som jag vill. Stadkanterna blev otroligt fula, hade trätt inn fyra dubbla i varje sida. Nu har jag klippt bort hälften så då återstår det väl att kanten ryker i stället…
Jag har alltid fått höra att stadkanten avslöjar en väverska, så det är alltså inte jag. Fulare kant tror jag aldrig jag har klarat göra tidigare. Så nu efter några timmar med bom-bom, gnissel, bom-bom ..ger jag mig för idag. Det blev  i varje fall en halvmeter… Jag tycker på fullaste allvar inte att jag kan dra ur varpen och slänga hela ski-en. Jag får väl se på det som en övelse. Något måste man väl kunna använda den till, skurtrasa för exempel..

8 kommentarer:

Mimmi Hek sa...

Det är ju jättefina färger. Klart du ska spara den men INTE som skurtrasor. Det blir lätt så att man är kritisk till det man själv gör. Den är fin!!

Mia stickar sa...

Var så länge sen jag vävde men minns kampen med stadkanterna! Färgerna ser fina ut!

Astrid sa...

Men, oj så hopplöst att inte kunna byta bara när du inte är nöjd, Jag har bara vävt mattor tidigare och där var varpen ljus.
Fast jag tycker den ser fin ut ändå. Det kanske går att fålla bort kanten?

promenader på landet sa...

Hej vännen kikar in och önskar dig en mysig lucia dag! Stor kram från Maria

Sköna o Gröna Ting sa...

Tjingeling i julstugan!

TÄVLING hos mig, var med du oxå!
Julkramar ifrån mig...
Marianne

Lilli sa...

Tycker färgerna i varpen är vackra ihop. Men smaken är som baken...Lite ojämt i stadkanten gör att man ser att det är ett handvävt tyg och är charmigt, tycker jag. Men om du tycker att det är för mycket ojämt,så kan du liksom "sy till" det lite osynligt, som "bubblar utanför" kanten. Sen beror det på vad du ska ha tyget till. På en gardin eller duk syns ju stadkanterna tydligt, men på ett möbeltyg eller beklädnadstyg spelar det ingen roll, för där blir ju kanterna sömsmån. Du kan ju sy tex kuddar eller stolsdynor av tyget?
Ha en bra vecka!

Jorun sa...

Så du vever også?
Jeg pussler litt med veven min jeg og, men føler vel ikke at det er noe å legge ut bilder av... ennå. Det blir å prøve... og feile. Men morsomt er det!

Vävarfinken Mia sa...

Knyt om tramporna till ett annat mönster, kanske tretramp skulle bli bättre, du kan ju alltid prova..
hälsar Vävarfinken Mia