måndag 21 november 2011

Bantningskurer, hur kul är det ??

Jo faktiskt, idag har jag haft en ganska bra dag, eller ganska? den har varit helt problemfri, den har gått fort. Oppgraderingskurs på datasystemet. Jo tack, och massa god mat till linch så klart. Jag som borde tänka i lite andra banor..

Banta är inte kul, men ibland måste man göra ett försök. Som banta garnlagret t ex. Min flerfärgade patent är ju alpackagarnet, (jag är faktiskt över halvvägs!!) som legat en evighet i skåpet och väntat… Men faktiskt inte lika länge som det här melerade garnet, Hacho, 100% hand dyed Merino woll. Det har legat så länge att det inte produceras mera nu, i varje fall säljs det inte längre där jag köpte det. Jag har 700 gram som ligger och väntar på inspiration..

Men som med all bantning så misslyckas som regel alltid försöken, jag ramlar pladdask, frestelserna blir för stora. Nu var det bara sån att 1 kg ull blev med mig hem, igen.. 1 kilo Hegre oblekt ull. Behövde jag det? Jo faktiskt, min favorit polotröja har haft en runda i tvättmaskinen och blivit en aning sammanfiltad. Grannen skrattar så hon nästan kissar på sig när hon ser mig i trädgården med den på, faktiskt är det inte jag som blivit tre storlekar tjockare på någon vecka..

Så för att rädda henne från magkramper blev jag ju tvungen att börja på en ny, inte sant? Goda grannar måste man ju vara rädd om. Men vit?? man kan ju undra vad jag tänker med, för den här kan man väl inte ha när man trädgårderar… Frågan om jag inte måste köpa mig mera garn?

8 kommentarer:

Lisa sa...

Ännu en kväll med ett gott skratt! Du är för mysig! Jag ser för min inre syn hur du påtar runt i trädgården i en förkrympt tröja = D
Strunta i bantningen, det ska va gött å leva! Alltid kul att kunna underhålla grannanrna också, fniss.
Banta garnförrådet är lika galet det. Det melerade garnet är jättesnyggt! Tänk en polo i det... Jag är jättesugen på att sticka, men nu haar högerhanden fått nåt knas. Värk i tumleden, domningar (började för ett par veckor sedan) och nu är det lite svullet. Är det månne åldern som börjar smyga sig på = ( ALDRIG! Det är nog bara en formsvacka. FÅr väl flaxa lagom ett tag (svårt, svårt).

Kram, Lisa

Bente`s Hobbyrom sa...

Hahaha ,så herlig :O) Det blir altfor mye slanking hos deg og det er da det går galt, man får det på hjernen:O)))Det er ikke deg det er noen feil ved det er klærne som ikke tåler fuktighet ;O) Kos deg masse ,vi lever bare en gang. Klem fra Bente .

Mimmi sa...

Ett gott skratt förlänger livet. Du ökar grannens livslängd. Bra va?
Trädgård och vitt är väl inte den bästa kombinationen men nu får du ju chansen att göra en trädgårdströja och en tröja att ha till andra tillfälle.
Bantning är ju inte skoj men jag vill absolut inte på några villkor köpa en ny större garderob.
Kram

Nanne sa...

Du kan få sagt det..... Men den hvite genseren tror jeg blir kjempe fin. Kos deg Mia, slanking gjør vi i neste liv......

Ann-Sofie sa...

Det var bra sagt. Om jag får gissa, så tror jag att du måste ha lite mera garn. Vitt är liksom fest och glam, men till trädgård behövs nog en mera robust färg. Lycka till!

Anonym sa...

: )) takk vennen .. å få starte dagen med en god latter er befriende : ))

godt å høre at det er flere som lar seg lure av vaskemaskindjevelen : ))

har begynt å like ponchoer.. kjøpte en i sommer som vi ble perlevenn med på interrail-turen.. har litt lyst å strikke en.. men er litt redd at jeg ikke kommer i mål med den : ))

ha en fin dag.

Anonym sa...

det er ikke vanskelig : ) du bare drar kabelen ut midt på oppleggsraden og drar denhøyre pinnen langt nok ut til at du kan strikke med den.. motsatt på neste side.. pinnen du strikker med skyver du inn inn.. den andre drar du ut.. mesteparten av kabelen skal fortsatt være "hale" midt på arbeidet..

når jeg klarte det.. kan du også ; )

Bente`s Hobbyrom sa...

Hei igjen Mia :O)
Jeg har en symaskin som har en overlock søm . Utrolig smart , men du kan bruke sikksakk. På sånne stoff som lever må du bruke elastisk søm... Er du gal , jeg broderer ikke så flott for hånd. Det er maskinbrodert. Maskinen min heter Janome 11000 og er en kombinert sy og broderimaskin. Du må bare prøve deg fram og ikke gi opp. S & S har jo også søte ting man kan sette på kjolene man syr , ta deg en kikk der neste gang , klem fra Bente.