torsdag 24 november 2011

Något färdigt! annat inte..

Så har äntligen min första poncho fått sin krage den också, tog sin tid..

Men det hjälpte inte på garnlagret, det gick bara åt två nystan så det har fortfarande gått upp 100 gram liksom…

Det tar lite tid nu om dagen att få något färdigt. Lusten kommer liksom inte helt slängt över mig, vill göra något men vad? Timmarna går, blott mörkret består..

Tänkte försöka vagga mig till ro men så här har det sett ut i några dagar nu.. Men det finns väl ett slut på den här färgade ullen också?

Säg mig, är det någon som har försökt med en sån vitt ljus, sån lampa? Funkar det? Eller ska jag klä mig i vitt, måla om hela huset och satsa på uplights?? Med det ljuset som då kommer strömma ut genom fönstren så är det väl inte länge innan polisen kommer och tror det är något annat än Hoya jag odlar här, hm, hm… Det största problemet är väl kanske att jag så här års är ljuskänslig och helst vill ha det lite mörkt, stearinljus och sånt mys, framför brasan.. nej, det är inte lätt att bli klok alla gånger.

6 kommentarer:

Lisa sa...

Det finns de som påstår att det fungerar med ljusterapi, men jag vet inte... Jag tror mer på att försöka gå ut en stund mitt på dagen, en lunchpromenad kanske? Jag håller hur som helst med, mörkret är jobbigt. Jag ska ut i veboa (vedboden, fniss) nu och klyva lite ved. Får ta en ficklampa med...

Kram, Lisa

Mimmi sa...

Har hört att inget vetenskapligt bevis finns för att ljusterapi har någon egentlig effekt. Även jag gillar det där med stearinljus och mys. Tror att vi ska tillåta oss att känna oss trötta nu. Det är nog meningen att vi ska dra ner på tempot.
Kram

Mia stickar sa...

Jag tror på att försöka gå ut en stund när det är som ljusast och käka D-vitamin när det är den mörka årstiden!
Vill ju se dig i ponschon nu!

Anonym sa...

vet det ble opprettet et lysterapisenter her i byen for mange år siden.. skulle visstnok hjelpe.. men der overnattet folk i lyskammer nesten som solarium.. som forøvrig også skulle hjelpe.. varme og lys er nok det kroppen trenger for å kunne fungere.. noe vi har vi fint lite av fremover ...

tror ikke de lampene man kan kjøpe hjelper..

kos dæ så godt du kan !

Nanne sa...

Om 4 uker snur det igjen. Da går vi lysere tider imøte.... Imens får vi tenne alle de lys vi har......

Hilde sa...

En venninne av meg har en slik lysterapilampe, og hun synes det er god hjelp i den. Jeg har også tenkt på å skaffe meg en, ettersom jeg er følsom for mangel på lys og blir så trøtt når dagslyset svinner.

Men fyr i ovnen og tente stearinlys hjelper også på :-)

Så fin ponchoen ble med krage!
God helg, Mia :)