lördag 3 december 2011

Arbetshelg..

I går kväll, eller rättare seg natt (jag fastnade framför TV,n och såg någon konstig film med Hellman och andra konstiga varelser..) så stickade jag till slut färdigt bolen, jag kan inget bra ord på svenska för fram och bakstycke stickat i ett, finns det?

Men innan jag satte mig fick jag tagit ett bra (?) kort av tröjan, här syns i varje fall mönstret. Flätor och några rutaktiga mönster jag hittade i boken jag köpte. Tycker faktiskt dom är riktig användbara.

Nu ska jag börja på första ärmen. Men jag oroar mig lite, jag köpte ju ett helt kilo garn och räknade med att det var alldeles för mycket. Men, jag har redan använt 13 av 20 nystan, uppss! Så nu är frågan om det håller till två ärmar och en polokrage.. Med min vanliga tur så finns det väl inget garn kvar i samma ton om det tar slut..

Arbetshelg, julgardinerna ligger där jag la dom förra helgen. Så konstigt att dom inte stryker sig av sig själv och hoppar på plats på gardinstängerna.. inte har sjösjukan helt slutat den heller. Vänder jag snabbt på huvudet eller tittar neråt så börjar det gunga direkt, otroligt så länge det sitter i..

8 kommentarer:

Mimmi sa...

Jag skulle också väldigt gärna velat ha gardiner som strök och hängde upp sig själv. Hittar du några så tipsa mej.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Där sa du nåt, julgardiner....nej, så tråkigt, jag har inga speciella men kanske skulle jag tvätta dom som hänger där....
Bålen, heter det inte det, fram- och bakstyckena, fast jag vet inte, nu när jag skriver det ser det inte klokt ut. Men fin tröja blir det i alla fall!
Agneta kram

Mia stickar sa...

Tröjan ser ut att bli helfin och så oraktiskt att sticka allt i ett stycke och slippa den tråkiga monteringen! Vill ocskå ha tips om du hittar själstrykande uppphoppande gardiner! :)

Guri sa...

Nydelig mønster på genseren din! Den gleder jeg meg til å se ferdig!!!
En fin dag til deg! Klem >(

Åsa! sa...

Åh fy för sjösjuka!!! Det har hänt att jag inte åkt iväg till fastlandet för att det har blåst för mycket.

Tröjan är jättefin Mia, jag är lite svag för dessa flätor.

Anonym sa...

au.. håper garnet holder.. ellers får du kanskje strikke karven i en annen innfarging.. eller bare strikke en vanlig linning i halsen.. iallefall et nydelig mønster !!

men hva er det slags gardiner du har som ikke stryker seg selv ?? bytt de !! ; )

ha en trivelig kveld : )

Lisa sa...

Snyggt mönster! Jag håller tummar och tår för att garnet räcker!
Eehmm, det där med gardiner... Mina julgardiner till vardagsrummet hängde över en stol till i lördags (de andra satt uppe). Jag har besök från norr och hann inte klart innan hon kom. Jag strök dem och dukarna när hon var här. Lite pinsamt men...
Jag blir bekymrad över din sjösjuka, borde det inte vara bra nu? Hoppas att det avtar, för känslan är vidrig!

kram, Lisa

Ann-Sofie sa...

Tröjan är ju supersnygg. Den måste du ju bara ha i vinter!