fredag 12 april 2013

Äsch, men så illa var det väl inte?

Jag vet inte, är det fredag eller är det bara mig? Eller är det vädret kanske? Idag borde jag nog aldrig stått upp men det var jag ju tvungen att göra. Sista dagen, slutet på en lång arbetsvecka. Synet som möter mig utanför dörren gör kanske världen lite ljusare men humöret? Ny vit snö på all den gamla som inte smältit bort..

Efter en allt för sen hemkomst från jobbet, handling, middagslagning och övningskörning kan man alltså äntligen ta kvällen framför Tv,n. En stor låda med den tvättade helårsullen som väntar på mig och kardorna. Ser man prickarna?

Det gör i varje fall jag, på foton. I verkligheten har jag nog alldeles för dårlig syn för att kunna sitta vid en bordslampa och plocka bort all vegetation. Ja då, dom största halmstråna ser jag men alla dom små, små prickarna då?

Dom är där fortfarande när jag kardat ullen, kardat lockarna grundligt otroligt många gånger innan jag spunnit dom. Men inte hjälper det heller. Ullfettet sitter också fortfarande fast fastän jag tyckte jag tvättade ullen så många gånger. Fingrarna blir riktigt feta när jag spinner..

Nu spann jag inte så mycket av ullen men jag tyckte ju jag blev tvungen att försöka i  varje fall. Den färdiga lilla härvan (ca 30 gr) ligger och glänser av all fett framför kamerans blixt, och garnet ser prickigt ut. Nu har jag tvättat det, flera gånger, med ulltvätt och kokande vatten. Hur det kommer se ut efter det anar jag inte. Jag går och lägger mig, det är sent.Men konstigt nog, ser man tillbaka på dagen med andra glasögon så har den ju lika väl inte varit så illa. Den innehåller ju faktiskt många guldkorn också. I morgon hoppas jag på solsken, snösmältning och medgång.

2 kommentarer:

Marit sa...

Vi får håpe at det var siste rest av snø som kom ned i går. Nå må det bli regn heretter! Håper det begynner å smelte på den gamle snøen også nå!
Ha en fin helg!

Anonym sa...

Du kanske har uppfunnit ett helt nytt efektgarn, halmprickigt? :) så synd att det inte försvann efter allt ditt jobb!
Miastickar